Eén keer graven door Justitie, dan stopt Huzen met zoekactie

Foto: Artizzl Media

Koekange – In overleg heeft Jan Huzen met zijn adviseurs besloten om tegemoet te komen aan de wens van burgemeester Roger de Groot om rust te creëren in Koekange rond de zoekactie naar Willeke Dost. ‘We hebben besloten om te stoppen met acties, mits de bewuste locatie met aanwijzingen door justitie nog grondig wordt onderzocht in onze aanwezigheid’, zegt Huzen.

De man uit Emmen zegt de burgemeester en de inwoners van de gemeente De Wolden alle rust te gunnen en heeft begrip voor de ontstane situatie. Huzen: ‘Concreet houd dit in: justitie onderzoekt de betreffende locatie met “grafstructuur”.  Vinden ze niks, dan houden wij als groep op te bestaan en zijn er geen verdere acties meer te verwachten.’ Hij hoopt hiermee de goede intenties te tonen.

Ruime periode

Er zit wel een ‘maar’ aan vast.  ‘Om een en ander te realiseren door de burgemeester geven wij hem hierbij de ruime periode van twee maanden. Vóór deze periode doe ik dan ook een dringende oproep  aan de leden van de besloten facebookgroep om niet op eigen initiatief te gaan graven. Zijn er ontwikkelingen, dan melden wij deze zo spoedig mogelijk’, meent Huzen. ‘Hou er alvast rekening  mee dat het aanwijzingen zijn, en er nog absoluut geen zekerheid is dat Willeke daar daadwerkelijk ligt begraven’, waarschuwt hij zijn trouwe volgerschare ook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen