Cursus ‘Vallen verleden tijd’ in Ruinerwold

Valpreventie via Fysiotherapiepraktijk Ruinerwold.
Valpreventie via Fysiotherapiepraktijk Ruinerwold.
Foto: Fysio Rwold

Ruinerwold – Dit voorjaar wordt in Ruinerwold de cursus ‘Vallen Verleden Tijd’ weer aangeboden. Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen van 65 jaar en ouder die ooit een valpartij hebben meegemaakt en/of bang zijn om te vallen.

De St. Maartenskliniek in Nijmegen heeft een wetenschappelijk goed onderbouwd valpreventie project opgezet, genaamd ’Vallen Verleden Tijd’. De kans op valpartijen onder senioren lijkt aanzienlijk af te nemen als men een valpreventie cursus als deze volgt. Deelnemers krijgen vaak meer zelfvertrouwen en hebben minder angst om te vallen.

Fysiotherapie

De cursus die in samenwerking met gemeente de Wolden en Fysiotherapie Ruinerwold wordt georganiseerd vindt plaats in M.F.C. Buddingehof in Ruinerwold. Er zijn drie pijlers tijdens de cursus, te weten: oefenen met een obstakel parcours, sport & spel en oefenen met vallen op dikke matten.
De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten op de donderdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 7 maart. Kosten voor de hele cursus bedragen € 65,- per deelnemer. Bij minimaal twaalf deelnemers start de cursus.

Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met Fysiotherapie Ruinerwold via e-mail: [email protected] of telefonisch via 0522-481804

Reacties

Cookieinstellingen