Deel route Offroadrit Ruinen geteisterd door onkruid

Offroadrit Ruinen 2018.
Foto: Jans Schulting

Ruinen – De motorclub MC 80 Ruinen organiseert wederom haar jaarlijkse offroadrit voor motoren. Op zondag 10 maart mist dit jaar een deel van het parcours als gevolg van onkruid. ‘Het gebied rond  Witteveen, Benderse en Molen de Zaandplatte wordt gemeden in verband met een uitheemse onkruidsoort, de Knolcyperus. Verspreiding van dit woekerende onkruid willen wij voorkomen’, laat de organisatie weten.

De Offroadrit wordt ieder jaar verreden in de omgeving van Ruinen en is een traditie vanaf 1980. ‘Wij zullen er van onze kant alles aan doen om de rit tot een succes te maken. Dat betekent niet alleen, dat we de rijders een mooie dag willen bezorgen, maar ook het publiek.’

Alle motoren worden technisch gekeurd. Die motoren, die niet aan de eisen van de keurmeesters voldoen, worden niet tot de rit toegelaten. Dit jaar zijn er ook weer quads op het parcours. Alle deelnemers hebben zich te houden aan de wegenverkeerswet en aan de extra voorschriften, die de organisatie op de route plaatst. Omwonenden en toeschouwers die van mening zijn dat een deelnemer meer overlast veroorzaakt dan nodig, kan dat doorgeven aan MC80 met vermelding van het kenteken: 06-21967755.

Geen wedstrijd

De rit is geen wedstrijd. Er worden geen tijden opgenomen of prestaties van deelnemers met elkaar vergeleken. ‘Het organiseren van een dergelijk evenement is alleen maar mogelijk met de medewerking van velen. Zo krijgen wij de medewerking van de gemeente, die een vergunning heeft afgegeven en vele landeigenaren en gebruikers en de KNMV.’

Zaterdag 9 maart vindt een route controle plaats met motoren om ongeveer 15.30 uur. Dit betreft één ronde over het parcours. Zondag 10 maart wordt om ongeveer 8.15 uur een verkenningsronde gereden en de start vindt plaats om 10.00 uur. Dit evenement duurt tot ongeveer 15.30 uur.

Op onze website staat alle informatie, waaronder een routekaart: www.mc80.nl\offroadmc80

Reacties