Natuuractiviteiten in voorjaarsvakantie Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld, Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Ruinen, Drenthe, Nederland, Europa
Nationaal Park Dwingelderveld, Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Ruinen, Drenthe, Nederland, Europa
Foto: Naturmonumenten

Ruinen – In en rond bezoekerscentrum Dwingelderveld is in de voorjaarsvakantie van alles te doen. Jong of oud, alleen of met de hele familie, iedereen kan er altijd terecht voor een leuke route, speurtocht of activiteit. De keuze is er om zelfstandig op pad te gaan of onder begeleiding van een boswachter.

Dat kinderen niet willen wandelen is een misverstand. Als er wat te ontdekken of te zoeken valt, zoals bij de speurtochten, spoeden ze zich van paaltje naar paaltje. Ieder bordje met een lammetje erop bijvoorbeeld, geeft weer nieuwe kennis over het leven van Brammetje. En een nieuw plukje wol om je eigen kudde samen te stellen.

De groene route door het bos wordt reuze interessant wanneer je de speurtocht ‘Dierenmanieren’ meeneemt. Bij de dikke boom leer je balanceren als een eekhoorn en op het brede bospad sluipen als een vos.

Voor alle leeftijden zijn er geschikte speurtochten te koop aan de balie. De medewerkers van Natuurmonumenten weten er alles van. Wie het Dwingelderveld in gaat met een boswachter leert veel over de natuur en over het Dwingelderveld. Er zijn tochten voor gezinnen met jonge kinderen (Natuurontdektocht, 4-8 jaar), voor iets oudere kinderen (Wildwandeling, 9-12 jaar), laarzenexcursies en huifkartochten. Op de website www.nm.nl/bcdwingelderveld staat alle informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen