Afvallen door Coaching op Leefstijl (CooL)

Links Dik Zantingh
Links Dik Zantingh
Foto: Artizzl Media

Hoogeveen/Meppel – Vanaf 1 januari wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) vergoed vanuit de Basis-zorgverzekering. Deze vergoeding geldt voor volwassenen met overgewicht in combinatie met een verhoogd risico op diabetes en/of hartklachten en volwassenen met obesitas. Op verwijzing van een huisarts kan men deelnemen aan één van de drie GLI-programma’s: Slimmer, de Beweegkuur en CooL.

Dik Zantingh is leefstijl- en vitaliteitscoach. In zijn praktijk ‘Vitaal en in Balans’ begeleidt hij al een aantal jaren mensen naar een gezondere leefstijl. Vanaf januari biedt hij ook het CooL-programma aan. CooL staat voor Coaching op Leefstijl.

‘Het CooL-programma duurt in totaal twee jaar en bestaat uit een basisprogramma van acht maanden en een onderhoudsprogramma van 16 maanden. Tijdens deze periode vinden  zowel individuele gesprekken plaats als groepsbijeenkomsten. Tijdens de groepsbijeenkomsten wordt naast voeding, beweging en gedrag ook aandacht besteed aan slaap, stress en ontspanning. Het programma heeft als doel dat je afvalt en dat je je gezonder, fitter, energieker en meer ontspannen gaat voelen. Deelnemers gaan met mijn hulp hiervoor acties bedenken en uitvoeren die bij hen  passen en die zij vol kunnen houden’, aldus Zantingh.

Informatiebijeenkomst

Mensen die interesse hebben kunnen op maandagavond 11 februari in Meppel of op donderdagavond 14 februari in Hoogeveen de informatiebijeenkomst over het CooL-programma bijwonen.
In Meppel vindt de informatiebijeenkomst plaats bij ‘Samen Vooruit’, Zuideinde 18-18a en in Hoogeveen bij ‘De Weideblik’ De Ploeger 10. Beide avonden beginnen om 19:30 uur. Dik Zantingh vertelt dan meer over de opbouw en de inhoud van het programma.

Meer informatie over het Cool-programma is te vinden op de website www.vitaaleninbalans.nl.
Of neem contact op met Dik Zantingh via email: [email protected] of telefoon: (06) 51 91 00 34.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen