Echtpaar Noordhuis liefst 81 jaar getrouwd

Arend en Aaltje Noordhuis als voorbeeld voor de gezonde gemeente.
Arend en Aaltje Noordhuis als voorbeeld voor de gezonde gemeente.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – Het is dan wel geen officieel jubileum, maar als je liefst 81 jaar getrouwd bent, mag dat niet onvermeld blijven. Arend en Aaltje Noordhuis uit Ruinen hebben dinsdag weer een mijlpaal bereikt.

Een jaar geleden stond de landelijke media te dringen in de knusse woning aan De Heurinks bij het vieren van het eiken huwelijksjubileum, in november was er weer aandacht omdat het Nederlands record ‘langst getrouwde echtpaar’ er aan ging. Per dag wordt dat record scherper gesteld.

Het is voor het sympathieke echtpaar geen doel op zich, ze proberen nog zoveel mogelijk van het leven te genieten als 102 (Arend) en 100-jarige (Aaltje). Al valt dat in de winter niet mee. ‘We komen nu helemaal niet buiten, niks aan’, zegt Aaltje op de ochtend dat er een sneeuwfront voor de middag is aangekondigd. Arend geniet nog steeds van de sport op de televisie. ‘Zondag was dat mooi, dat Emmen gelijkspeelt tegen PSV en Ajax 4-4 speelt tegen Heerenveen.’ Hij grijnst er ondeugend bij. Lezen doen ze ook nog wel, verder is het wachten op de eerste voorjaars-zonnestralen.

Jetta

Het jubileum van dinsdag ging niet in stilte voorbij. Natuurlijk waren er de kinderen met hun partners, burgemeester Roger de Groot was er niet. ‘Hij heeft gebeld en moest ook de groeten doen van Jetta’, zegt Arend, waarbij hij doelt op de Drentse commissaris van de koning Jetta Klijnsma. De burgemeester komt wel weer als Arend in juni 103 jaar hoopt te worden en als Aaltje in oktober 101 wordt, uiteraard bij gezondheid.

Joop Slagter komt bloemen brengen, ook daaraan is geen gebrek op deze onofficiële feestdag. De familie viert niet alleen de huwelijksdag, maar ook het leven. Het stel is een voorbeeld voor veel andere oudere echtparen, zo blijkt steeds weer tijdens bezoeken bij andere jubilarissen. Het scheelt dat Arend en Aaltje altijd zo actief zijn geweest, daarvan zijn ze overtuigd. Daarom op naar de volgende mijlpalen, al zijn ze er zelf nuchter onder. ‘Dat zien we dan wel weer’, zegt Arend treffend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen