Publieksbijeenkomst De Wolden over energie

Energieneutraal in 2050.
Energieneutraal in 2050.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Energie is een belangrijk gespreksonderwerp geworden, mede door alle discussies rond het klimaatbeleid. De gemeente De Wolden werkt  samen met de andere Drentse gemeenten en de provincie aan een Regionale Energie strategie (RES). In De Wolden worden burgers van harte uitgenodigd om hun steentje bij te dragen. Dat kan op maandag 11 februari tijdens een speciale publieksbijeenkomst.

In de strategie geven de gemeenten aan hoe ze voor 2030 49% minder CO2 willen uitstoten. ‘Dat lukt alleen als we flink inzetten op het verminderen van het huidige energieverbruik en daarvoor ook schonere energiebronnen inzetten zoals zon, wind, aardwarmte en biomassa. Dit zijn energiebronnen die invloed gaan hebben op de omgeving en een stuk zichtbaarder kunnen zijn. We horen daarom graag uw mening over welke duurzame energiebronnen u passend vindt voor onze gemeente. Met uw inbreng verzamelen we ingrediënten die we als uitgangspunten in gaan brengen voor de Drentse Energie Strategie’, aldus de gemeente.

Energiebronnen

Er komen meerdere vragen aan de orde op de publieksbijeenkomst. ‘Op welke manieren kunnen we ruimte geven aan duurzame energiebronnen en wat betekent dat voor de realisatie van duurzame energie? Moeten we volop inzetten op zonnepanelen op daken en in weides of ook ruimte geven aan windmolens? Huizen laten verwarmen door aardwarmte, biogas of ziet u meer kansen voor het inzetten van waterstof? Hoe kunnen we u als inwoner hier goed bij betrekken? We horen graag welke verwachtingen en ideeën u hebt u over duurzame energie die u wilt meegeven aan de gemeente.’

De publieksbijeenkomst vindt plaats op maandagavond 11 februari van 19.15 tot 22.00 uur in het gemeentehuis in Zuidwolde. Na een warm welkom door wethouder Gerrie Hempen-Prent volgt de introductie door gespreksleider Jaap Jepma. Wat volgt is een spel, de We Energy Game waarin de deelnemers de opdracht krijgen een dorp/stad energieneutraal te maken. Vervolgens worden de uitkomsten besproken.

Om 20.30 uur gaan de aanwezigen in gesprek over mogelijke manieren voor duurzame energie/ energie besparing.

Aanmelden kan via [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen