Informatieavond voor vrijwilligers en zorgsignalen

ViP De Wolden.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Koekange – ViP De Wolden houdt dinsdag 5 februari een infoavond speciaal voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties over ‘Omgaan met zorgsignalen binnen het vrijwilligerswerk’. Deze vindt plaats in dorpshuis De Schakel te Koekange.

Vrijwilliger kunnen te maken krijgen met bepaalde ‘niet pluis’ gevoelens binnen uw vrijwilligerswerk. Ook kunnen ze zich zorgen maken over bepaalde situaties.

Tijdens deze avond wordt aandacht besteed aan deze gevoelens, wat er mee gedaan kan worden én wie daarbij kan helpen. Ook is er deze avond voldoende ruimte om hierover met elkaar in gesprek te gaan.

De aanwezigen gaan na afloop van deze avond naar huis met tips hoe ze kunnen handelen bij eventuele zorgen en dat ze vervolgens hun werk als vrijwilliger kunnen uitvoeren met een zeker gevoel.

Deze avond wordt verzorgd door twee (school) maatschappelijk werkers van Welzijn De Wolden.

Wie aanwezig wil zijn, meldt u zich dan vóór 31 januari aan via [email protected] of 0528-378686. Aanmelden kan ook via de website van ViP De Wolden, www.vipdewolden.nl. Aan deze infoavond kunnen maximaal 25 mensen deelnemen. De avond begint om 19.30 uur in dorpshuis De Schakel te Koekange en is gratis toegankelijk.

Reacties