DeWoldenvervoert winnaar van Raspaard 2018

Zuidwolde – Het Raspaard 2018 van de gemeente De Wolden is gewonnen door de vrijwillige vervoersorganisatie DeWoldenvervoert. Namens deze organisatie nam Bé Bols het bronzen beeld van het Raspaard in ontvangst uit handen van burgemeester Roger de Groot. dat gebeurde tijdens de drukbezochte Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis.

DeWoldenvervoert en de zusterorganisatie Hoogeveenvervoert tikte vorig jaar de duizendste passagier aan en maakt een stormachtige groei door. In het najaar werd tevens de nieuwe rolstoelbus in gebruik genomen. ‘En we hebben de tweeduizendste passagier ook al mogen vervoeren’, liet Bols trots weten. De organisatie was een van de tien aangedragen kandidaten voor het Raspaard en werd door de jury als winnaar naar voren geschoven.

Actieve gemeente

Die tien kandidaten staan symbool voor de actieve gemeente die De Wolden is. In zijn nieuwjaarsrede liet De Groot heel wat bijzondere activiteiten en gebeurtenissen de revue passeren. Daarbij was ook al een foto van DeWoldenvervoert, dat samen met Hoogeveenvervoert ondergebracht is in de stichting Vrijwilligersvervoer. Steeds meer inwoners weten de organisatie te vinden, wat mede te danken is aan een uitgekiende publiciteitscampagne. De rolstoelbus, deels ook bekostigd uit geld van Initiatiefrijk De Wolden, is ook een uitkomst, waarbij de rolstoel zelf tot naast de chauffeur geplaatst kan worden. Voor dit jaar wordt gewerkt aan een donatieprogramma.

Reacties