Tubbergen grote winnaar van Blaastreffen

Zuidwolde – De Esch Bloazers uit Tubbergen zijn de grote winnaar geworden van het Blaastreffen van midwinterhoorns dat zaterdagmiddag in Zuidwolde werd gehouden. De vereniging uit Tubbergen won het ploegenklassement en had met Rein de Boer ook de winnaar in de klasse traditionele midwinterhoorns binnen de gelederen.

In de categorie gekuipte hoorns won Hendrie Middag uit Hardenberg en Teun Noordman uit Dalfsen was de beste bij de jeugd. Voor de thuisblazende Ekelbloazers waren er ereplaatsen bij de  gekuipte hoorns: Rob van der Veen uit Tiendeveen werd tweede, Gezienus de Lange uit Zuidwolde derde en Willem Diepenbroek uit Hoogeveen vierde.

Droog blazen

Namens de organisatie laat Boudewijn Bakker weten dat de deelnemers erg tevreden waren over de organisatie. ‘Alleen het weer was niet zo mooi, we hadden tenten geplaatst, zodat iedereen droog kon blazen. Het publiek dat er was, bleef maar kort’, aldus Bakker. De deelnemers – 7 jeugdigen, 7 gekuipte hoorns en 36 traditionele hoorns – werden door een deskundige jury beoordeeld. deze juryleden, waaronder Freek klein uit Zuidwolde, hadden plaatsgenomen in een geblindeerde jurywagen, zodat ze niet zagen wie er blies. Voor Freek was dat sowieso niet zo’n probleem. Hij had het als jurylid enorm naar de zin, zag Bakker wel.

Het Blaastreffen werd voor het eerst in Zuidwolde gehouden, bij camping De Entekoele kon dat ook prima. Volgend jaar is Dalfsen weer aan de beurt, in 2021 Hardenberg en in 2022 Zuidwolde weer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen