Subsidie uit Cultuurfonds voor wandelnetwerk Ruinen

Vrouwen van Nu vorig jaar in Ruinen.
Vrouwen van Nu vorig jaar in Ruinen.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde/Assen – Verenigingen uit De Wolden krijgen voor een bedrag van 9.800 euro aan subsidie uit het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het grootste bedrag is voor de vereniging van Dorpsbelangen Ruinen, dat 5.000 euro krijgt voor uitbreiding van het wandelknooppuntennetwerk. Vier mille daarvan komt uit het Van Langefonds.

Ook is er geld voor muziekvereniging Con Amore uit Veeningen en wel 75 euro voor de aanschaf van een Yamaha bariton/euphonium. De Melodysingers krijgen 1.800 euro voor het jubileumconcert ter gelegenheid van hun 30-jarig bestaan. Voor een concert van het Sallands Bach cantate Koor in Ruinerwold is 750 euro beschikbaar uit het Kijlstra Smid Fonds, een educatieproject van Lesplaats Zuidwolde Plus levert 1.500 euro op, omdat daar de stichting VocaalTalent Nederland bij betrokken is.

Cultuur en natuurbeheer

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in 2018 totaal € 355.000  beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 139 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Het bestuur heeft in de vierde vergadering van 2018, € 86.100 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 37 projecten. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Een groot bedrag gaat naar de tentoonstelling Powervrouwen bij havezathe De Havixhorst. Stichting Beeldenpark De Havixhorst kan rekenen op een bijdrage van € 6.000 voor de tentoonstelling Powervrouwen, die van 19 mei tot en met 24 november 2019 plaatsvindt. Deze wordt gewijd aan drie ‘powerwouwen’ in de beeldhouwkunst: Charlotte van Pallandt, Maja van Hall en Eja Siepman van de Berg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen