Zorgzaam echtpaar Smink 60 jaar getrouwd

Geert en Annie Smink met de burgemeester.
Geert en Annie Smink met de burgemeester.
Foto: Artizzl Media

Koekange – Het was vanmorgen een zoete inval bij de familie Smink aan de Stationsstraat in Koekange. De vier kinderen met hun partners en twee kleinkinderen kwamen Geert en Annie Smink feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum. Een echtpaar dat ‘zorg voor de samenleving’ heel hoog in het vaandel heeft staan.

Het echtpaar woont zo’n vijf jaar aan het spoor na 35 jaar aan de Koekangerdwarsdijk te hebben gewoond in de boerderij die oorspronkelijk van de ouders van Annie was. De voorbijrazend treinen veroorzaken geen overlast. ‘Je merkte niet eens dat er eentje langskomt’, zegt Annie. Ze genieten volop op deze plek, hebben een week geleden nog vanuit het keukenraam genoten van de grote vuurwerkshow van Kuiper en zijn allebei nog actief.

Geert en Annie zijn allebei 78 jaar en waren er dus vroeg bij. Toch kenden ze elkaar al langer. ‘Wij woonden in een boerderij aan de Koekangerdwarsdijk en Geert werkte op zaterdag als knecht bij de tegenover gelegen bakkerij’, vertelt Annie. ‘Ik wist precies wanneer het huisje vrij was’, voegt Geert er glimlachend aan toe. Ze zaten ook samen ok korfbal bij KIA, maar de vonk sloeg niet direct over.

Timmerman

Geert volgde een opleiding aan de Ambachtsschool en werkte bij Guichelaar, voordat hij in dienst kwam van de gemeente De Wijk als gemeentetimmerman. In zijn vrije tijd bouwde hij hun eerste woning aan de Prinses Christinalaan, toen daar verder nog niets stond. Geert was sowieso actief in zijn vrije tijd, want hij was actief – al dan niet als voorzitter – van toneelvereniging De Morgenstond, ijsvereniging Voorwaarts, de feestcommissie en  de vakbond. Ook was hij lid van de vrijwillige brandweer. Het leverde hem nog voor de gemeentelijke herindeling een koninklijke onderscheiding op.

Annie is actief voor de kerk en bij de bridgeclub en houdt haar conditie op peil door zoveel mogelijk te zwemmen. In de zomer ’s morgens vroeg in het water van zwembad De Slenken in de Wijk, ’s winters bij de Westerbergen in Echten. ‘Sport is mijn lust en mijn leven, want ik gymnastiek ook jog iedere dinsdag in De Schakel. Al hebben we nog maar elf leden, daar mogen er wel wat bij. Het is zo goed om te doen.’ Ze hebben sinds kort zelfs weer een eigen caravan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen