Ronde van Drenthe start in gemeentehuis Zuidwolde

Gemeentehuis De Wolden baadde vorig jaar al in oranje licht.
Foto: Kim Stellingwerf

Zuidwolde – De Ronde van Drenthe start op zondag 17 maart niet alleen vanuit Zuidwolde, de wielrenners rijden hun eerste meters ook dwars door het gemeentehuis. Dat maakte sportwethouder Jan van ’t Zand vanmorgen bekend. Het gaat om zowel de mannen al de vrouwen.

De profronde finisht wel gewoon in Hoogeveen. De start in Zuidwolde vergt nogal wat van de logistiek, zo laat Jan van ’t Zand weten. Er is een ambtenaar speciaal belast met de organisatie van dit spektakel. Rond de start wordt het een hele happening, want ook wordt er een podium gebouwd waarop alle deelnemers hun handtekening zetten bij de start. Het is daarna de bedoeling dat de renners via de personeelsingang het gemeentehuis ingaan, om zich op te stellen in de foyer en via de uitgang aan de voorkant het pand weer te verlaten om de Hoofdstraat op te draaien.

Bijzondere start

De organisatie berust ook bij de start geheel in handen van de Ronde van Drenthe zelf, de gemeente stelt alleen het gemeentehuis beschikbaar voor deze bijzondere start. Volgens de enthousiaste wethouder moet met meer zaken rekening worden gehouden, zoals de kerkdiensten die deze zondagmorgen worden gehouden. In het gemeentehuis zelf moeten voor de veiligheid ook bijvoorbeeld matten worden neergelegd.

De toerversie van de Ronde van Drenthe start overigens wel gewoon in Hoogeveen, net zoals de afgelopen jaren. De Ronde is komend jaar extra interessant omdat de VAMberg er beter bijligt dan ooit en van meerdere kanten beklommen gaat worden door het peloton.  Of de Drentse berg scherprechter wordt bij de mannen (profs Hors categorie) en vrouwen WorldTour, moet blijken op 17 maart.

Op vrijdag 15 maart start vanuit Dwingeloo weer de Acht van Westerveld voor vrouwen, een dag later is er een mastersrondje vanuit Hoogeveen en zijn in die startplaats allemaal breedtesportactiviteiten.

Info: www.rondevandrenthe.nl

Lees ook Col du VAM buitenkansje voor fietstoerclubs

Reacties