Wethouder Jan ten Kate vertrekt naar Hardenberg

Jan ten Kate (rechts) tijdens verkiezingsdebat.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Wethouder Jan ten Kate (Gemeentebelangen) heeft vanavond tijdens een raadsbijeenkomst aangekondigd dat hij zijn functie per 18 december neerlegt. Tot die tijd blijft hij zijn taken vervullen. Op 18 december wordt hij geïnstalleerd als wethouder voor de gemeente Hardenberg. Daar vervangt hij Falco Bruinsma van de partij OpKoers.nu, die langere tijd wegens ziekte uit de roulatie is.

Jan ten Kate is de afgelopen zeventien jaar actief geweest in de politiek in De Wolden. In 2002 begon hij zijn politieke carrière als raadslid voor Gemeentebelangen, in 2006 werd hij fractievoorzitter. Sinds 2010 is hij wethouder.

Tijdens zijn wethouderschap heeft hij een diverse portefeuille. Waaronder de programma’s Duurzaam leven in De Wolden en De Wolden Onderneemt. Binnen deze programma’s is wethouder Jan ten Kate onder andere verantwoordelijk voor projecten zoals de Energietransitie, Vitale Vakantieparken, Centrumplannen, de Omgevingswet, de woningbouwopgave en Glasvezel De Wolden.

Goede samenwerking

‘De afgelopen jaren kenmerken zich door de goede samenwerking; binnen het college, met de raad en de organisatie, en vooral ook met inwoners en ondernemers. Ik kijk positief terug op mijn tijd bij gemeente De Wolden en nu is het moment daar voor een nieuwe uitdaging’, reageert Jan ten Kate.

Volgens Ronald Brouwer van Gemeentebelangen zijn Jan ten Kate en Gemeentebelangen  bijna synoniemen met elkaar. ‘Wij vinden het erg jammer dat hij weg gaat, maar gunnen hem deze nieuwe uitdaging. Als fractie hebben wij het vertrouwen, niet om Jan ten Kate te vervangen, want hij is onvervangbaar, dat wij binnen onze partij genoeg talent hebben om deze functie te vervullen.’

Burgemeester Roger de Groot betreurt zijn vertrek. ‘Met het vertrek van Jan ten Kate verliest De Wolden een betrokken, enthousiaste en ambitieuze wethouder. We respecteren zijn beslissing en wensen hem het beste in gemeente Hardenberg.’ Er is in de week voor 18 december nog gelegenheid tot afscheid nemen, berichtgeving hierover volgt nog. Er is nog niet bekend wie hem opvolgt.

Reacties