Zantingh Buitenspeelgoed in Zuidwolde vol plannen

Zuidwolde – Wat hebben een rietdekker en een zaak in buitenspeelgoed met elkaar gemeen? Kijk maar eens aan de Handelsweg in Zuidwolde, waar deze twee bedrijven onder één dak zijn te vinden. Marc en Regina Zantingh uit Alteveer hebben deze nieuwe loods volop in gebruik.

In het kader van ‘de adverteerder heeft een streepje voor’ nu aandacht op de site DeWolden.Nieuws.nl voor Zantingh Buitenspeelgoed in Zuidwolde.

Het is nog aardig fris in de grote loods van de familie Zantingh. Dat maakt voor rietdekker Marc Zantingh niet zoveel uit, want de man uit Alteveer slaat er vooral zijn spullen op. Zijn vrouw Regina Zantingh echter zal blij zijn als er een mooie kantoorunit is geplaatst naast het pand. Dan kan ze de klanten op koude dagen een warme ontvangst bieden. De 32-jarige Regina is op 2 maart van dit jaar begonnen met haar bedrijf en heeft sindsdien steeds weer nieuwe ideeën.

Dealer worden

‘Toen onze dochter twee jaar werd, zochten we een skelter van een bepaald merk. Daar moesten we best ver voor rijden. Omdat Marc deze loods al had gebouwd, hebben we de producent van de skelters gevraagd of wij geen dealer konden worden’, vertelt Regina. Ze kreeg groen licht, mede ook omdat deze fabrikant Berg constateerde dat er in deze regio niet echt een goede dekking was. ‘Ik was eerst gastouder voor kinderen in ons eigen huis in Hoogeveen, maar we zijn verhuisd naar Alteveer en hebben zelf drie kinderen. Ik vond het wel tijd voor een nieuwe uitdaging.’

Winkelruimte

Zo werd op de zolder van de loods een winkelruimte gerealiseerd, waar inmiddels een mooi assortiment aan buitenspeelgoed te vinden is. Skelters natuurlijk, maar ook trampolines van Berg, onverwoestbare Dantoy zandspeeltjes, kruiwagens en fietsjes. Buiten staat een aantal speelhuisjes van hout en op een naastgelegen stuk grond, vers aangekocht van de gemeente, komt een skelterbaan plus vaste buitenspeel-attributen als schommels en klimrekken. ‘Ik stel de ruimte volgend jaar ter beschikking voor het houden van kleinschalige kinderfeestjes. Het is eigenlijk een buitenshowroom, maar voor lowbudgetfeestjes heel geschikt, als mensen zelf hun eten en drinken meenemen. Misschien dat ik het later uitbreid met pannenkoeken en patat, maar dat zie ik dan wel weer.’

Onderneemster

Regina straalt een en al enthousiasme uit en voelt zich heel goed op haar plek als onderneemster. ‘Ik heb hier voor alle leeftijden van 0 tot 11 jaar wel wat te bieden.’ In een ander hoekje heeft ze ook accessoires voor babykamers, dat allemaal onder de noemer The Littles. Vooral robuust Zweeds houten speelgoed van JaBaDaBaDo. Ook levert Zantingh Buitenspeelgoed tafelvoetbaltafels, skateboards, stepjes, bolderkarren en rolly toys. De zaken gaan boven verwachting, vooral de webshop is in trek bij het thuiswinkelend publiek. Het zijn er zelfs twee: voor het buitenspeelgoed en voor The Littles. Regina is dan ook bijzonder actief op het digitale netwerk. De eigen site natuurlijk, maar ook op Instagram en Facebook laat ze haar sporen na.

De zaak is in de wintermaanden geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Een bezoek op afspraak is ook mogelijk: telefoon 06-13488394.

Info: www.zantinghbuitenspeelgoed.nl en www.thelittles.nl.

Reacties