Autoblubbering Alteveer spetterend evenement

11119389_879234895448962_2095720985_n (1)

 

In het Hemelvaartweekend hoeft niemand zich te vervelen. Alle dagen is er genoeg te beleven, bijvoorbeeld op vrijdag in Alteveer:

download

brullende motoren, rokende uitlaten, hoog opspattende modder, kortom autoblubbering. Er wordt in verschillende klassen gestreden, de Standaardklasse, de Special-klasse, de 4x 4 en de “4×4 Grande”. Weken, zo niet maanden is er druk gesleuteld en getest om het Ideale Moddermonster te bouwen. Vrijdag 15 mei mogen ze laten zien wat ze kunnen in de modderbak van Alteveer. Wie haalt er een volle bak?

download (1)

Wat is autoblubbering?

Er wordt een bak uitgegraven van 40 of 50 meter lang met daarvoor een aanlooproute van ook ongeveer 40 of 50 meter. Deze bak wordt gevuld met blubber, modder, drek, bagger. Een dikke soep van zand en water waar de deelnemers met hun auto’s op volle snelheid op af rijden om vervolgens zo ver mogelijk in de blubberbak te komen, of zelfs er helemaal doorheen. Kort uitgelegd heeft wie het vaakst het verst komt gewonnen.

hqdefault

Er wordt wel in verschillende klassen gereden. Standaardauto’s die alleen zijn voorzien van andere, speciale banden. De Special-klasse, meestal helemaal zelf opgebouwd en voorzien van allerlei snufjes waarmee de bestuurder de modder denkt te kunnen overwinnen. De Specials hebben vaak zwaardere motoren, maar wel 2-wielaandrijving.

foto_westerhaardigitaal_400

Dan is  er nog de 4 x 4-klasse, dit zijn standaard of zelf gebouwde auto’s met 4- (of meer)wielaandrijving. Als laatste is er de 4×4 Grande, deze auto’s voldoen aan dezelfde eisen als de 4×4-klasse, maar hebben een motor met 6 cilinders of meer.

Uit dit hele verhaal volgt wel dat het een sensationeel spektakel gaat worden daar in Alteveer. Voor wie het nog niet sensationeel genoeg is: je kunt er ook, tegen betaling, een helikoptervlucht maken.

 

postertje                                 heli

Reacties