Honderden bloembollen in schooltuin Echtenest

Bloembollen planten in de schooltuin.
Foto: Eigen foto

Echten – Leerlingen van groep 5,6,7 en 8 van odbs ´t Echtenest uit Echten hebben woensdag bloembollen geplant in de schooltuin. De bloembollen zijn afkomstig van Bulbs4Kids, die de klas zo op een leuke manier kennis laat maken met bloembollen en de natuur. Wanneer de tulpen, krokussen, narcissen en blauwe druifjes vanaf het vroege voorjaar bloeien, is de schooltuin een en al kleur.

Groep 5 tm 8 van odbs ´t Echtenest heeft zich afgelopen voorjaar aangemeld voor het ontvangen van een bloembollenpakket. Hiermee doet deze klas, net als 425 andere klassen in Nederland, 1000 klassen in Duitsland, 800 klassen in Engeland, 400 klassen in Frankrijk en 150 klassen in Canada, mee aan de campagne Bulbs4Kids. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er ruim anderhalf miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. Om het planten van bloembollen nóg spannender te maken, is aan de campagne Bulbs4Kids een wedstrijd verbonden. De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2019. Kijk voor meer informatie op www.bulbs4kids.com.

Groen is gezond

Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2.775 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada, zodat kinderen samen met hun klasgenoten bloembollen kunnen ontdekken.

iBulb is de promotie-organisatie van de bloembollensector. iBulb heeft mede als doel om via wereldwijde pr- en advertentiecampagnes het gebruik van bloembollen, bolbloemen en bollen-op-pot internationaal te stimuleren.

Reacties