Niets gevonden bij graafwerk Willeke Dost

Koekange – De graafwerkzaamheden naar het mogelijke stoffelijke overschot van Willeke Dost, zijn vandaag zonder resultaat gebleven. Zo’n 150 meter achter de boerderij aan de Koekangerdwarsdijk 41 werd meer dan tweehonderd vierkante meter grond afgegraven door politie, Justitie en het NFI (Nederlands Forensisch Instituut). In de ochtenduren leverde het eerste deel al niets op, om half drie kwam Hugo van Klaveren, woordvoerder namens de politie, met de teleurstellende mededeling dat er niets was gevonden.

‘Onze archeoloog heeft geconstateerd dat in deze grond nog nooit gegraven is, dat betekent dat het uitgesloten is dat Willeke Dost hier begraven is.’ Jan Huzen uit Emmen en Ab Bruintjes uit Koekange waren er van overtuigd dat er wat moest liggen, al was het iets geheel anders. Alle reden om te graven. Grondradarbeelden lieten wat zien en ook het feit dat vorig jaar speciale speurhonden juist naar deze locatie toe getrokken werden, leek een goede reden om daar te graven.

Lees ook Politie en Justitie gaan tóch graven naar Willeke Dost

De grond in

Even na acht uur stonden de eerste mediavertegenwoordigers al op de Koekangerdwarsdijk, die voor al het overige verkeer was afgesloten. Dorpsbewoners mochten daar ook niet komen. Pas tegen half tien ging de schop de grond in, hetgeen door de toegestroomde landelijke media vanuit een persvak bekeken kon worden, in de regen. Ook Bruintjes en Huzen zagen het graafwerk in dat vak van een afstandje en hadden daar gemengde gevoelens bij.  Tot lang bleven ze ervan overtuigd dat er iets moest liggen, maar uiteindelijk werden ze ruw uit hun droom gehaald. Volgens Van Klaveren kunnen de verstoringen die de grondradar te zien gaf, ook met grondwater te maken hebben. Van Klaveren gaf wel aan dat het coldcaseteam gewoon actief blijft en dat tips welkom zijn. Ook Ab Bruintjes gaat dor. ‘Ik heb nog wat locaties, die ga ik onderzoeken. Maar nu laat ik dit eerst allemaal bezinken.’

Reacties