De Wolden hele maand voor ondernemers

Zaterdag was de opening van de Open Bedrijvendag in Koekange.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – ‘Ondernemers maken een groot deel van de samenleving. Ze brengen dynamiek.’ Wethouder Jan ten Kate onderstreept waarom de gemeente De Wolden november tot Maand van de Ondernemer heeft uitgeroepen.

‘De Wolden is de meest ondernemende gemeente van Drenthe. We hebben de meeste inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel’, voegt hij er trots aan toe.

In De Wolden vinden ze alleen een Open Bedrijvendag, afgelopen zaterdag met veel succes in Koekange gehouden, niet voldoende. In de Maand van de Ondernemer wordt nog meer voor de ondernemers gedaan. Op 16 november is het de Dag van de Ondernemer. In Zuidwolde is die ochtend een Startersontbijt in het gemeentehuis, speciaal voor startende- en aspirant-ondernemers. Van 8.00 tot 10.00 uur zijn er ook andere ondernemers, vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen en medewerkers van de gemeente aanwezig voor het geven van informatie en inspiratie. Twee starters vertellen die ochtend iets over hun ervaringen, dat zijn Hilde Bouwmans van EigenWijz Gezinshuis en Manon Hooijer van kapsalon Manon.

Futurist

Er staat ook een grote finale gepland en wel op vrijdag 30 november (20.00 uur) in de bedrijfshal van Python staalbouw in Zuidwolde. ‘Dat is de slotbijeenkomst met trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk en dat doen we in samenwerking met de gemeente Hoogeveen. Hier kunnen ondernemers netwerken met collega’s uit deze regio’, weet Ten Kate. Het college van B en W grijpt de maand november ook aan om nog wat vaker op bedrijfsbezoek te gaan. ‘We bezoeken nu eenmaal in de maand een bedrijf, dat gaan we dan wat intensiever doen. Zeker iedere week, samen met medewerkers van het team Economie.’

Reacties