Jan Boverhof weer ‘beste Heftruckchauffeur van Nederland’

Jan Boverhof wint.
Foto: NKIT

De Wijk – Jan Boverhof uit de Wijk, werkzaam bij Schreur Hoogwerksystemen heeft zaterdag de 21ste editie gewonnen van het NKIT, het Nederlands Kampioenschap Intern Transport. Met zijn overwinning pakt hij zijn zevende titel veiligste intern transportchauffeur van Nederland. Jacky van Meurs van Ceva Logistics Culemborg werd tweede, Gonnie Blenkers van Mead Johnson pakte het brons.

Het NKIT 2018 vond plaats in de exporthal van bierbrouwer Bavaria in Lieshout. In deze grandioze ambiance streden 41 chauffeurs om de vijf ereprijzen. De vierde plaats werd hierbij opgeëist door oud-kampioen Leon van der Vorst van Aviko Rixona Venray. Chris der Kinderen van Bavaria ontving de vijfde prijs.

Bierbrouwer Bavaria, onderdeel van Swinkels Family Brewers, bood het NKIT een geweldige locatie. De ruime exporthal was een perfecte ambiance voor het Kampioenschap Intern Transport dat volledig in het teken staat van veilig werken.

Zes opdrachten

Alle deelnemers moesten zes opdrachten van bekwaamheid afleggen.  Boverhof : ‘Twee opdrachten staan altijd min of meer vast , bij de andere vier is dat altijd weer een verrassing’.  Zo moesten de deelnemers dit keer ook met een elektropallettruck een parcours afleggen. En ook met een zgn. order verzameltruck twee pallets achter elkaar oppakken, wat het lastiger maakt. Ook met een reachtruck van hoogte een pallet pakken en die netjes op andere stapelen. De onderdelen moesten binnen  7 minuten worden afgewerkt. Met punten en/of strafpunten worden de deelnemers beoordeelt door een deskundige jury.

Voor Boverhof was het de 19e keer dat hij mee deed aan het Nederlands Kampioenschap Intern Transport. De Wieker twijfelt of hij volgend jaar weer van de partij is. ‘Heb nu 7 keer gewonnen, het is eigenlijk ook wel mooi geweest. Misschien ben ik volgend jaar wel van de partij als jurylid’.

Het NKIT 2018 werd dit jaar mogelijk gemaakt door de enthousiaste groep sponsoren: Jungheinrich Nederland, Toyota Material Handling, Heffiq Slim Intern Transport, Boels Training, Trône Seating, GNB Industrial Power, BMWT Train en Meijer Handling Solutions. De organisatie van het NKIT is in handen van Andersom tekst & organisatie uit Wehl.

Reacties