Mogelijke vindplaats Willeke Dost in het vizier

Willeke Dost in 1992.
Foto:

Koekange – De drie ‘onderzoekers’ naar de vermissing van Willeke Dost, januari 1992, hebben mogelijk de locatie gevonden waar Willeke Dost begraven ligt. Dat geven ze aan op Facebook en via een vanavond uitgegeven bericht naar de media. Het gaat om Jan Huzen, Klaasje Wobken en Ab Bruintjes.  

Ruim anderhalf jaar geleden heeft de Stichting Signi met drie speurhonden, gespecialiseerd in het vinden van menselijke resten, een mogelijke locatie gevonden waar de honden aangaven dat er sprake was van een lijklucht. Daarna is met een grondradar gezocht en deze gaf aan dat de bewuste locatie ondergronds bewerkt was, tot op een diepte van twee meter.

Politie

Deze waarneming is kenbaar gemaakt aan de politie via een uitgebreide rapportage. De politie vond het niet nodig om te gaan zoeken, want “er ligt niks en het is 26 jaar geleden”.

Deze week ontvingen de drie onderzoekers een anonieme tip over deze mogelijke verblijfplaats van Willeke Dost. Aangezien de vindplaats op het perceel van familie Mulders ligt, is er geen toestemming om te graven. De drie onderzoekers willen echter alle mogelijkheden onderzoeken om Willeke Dost te vinden. Ze vinden het dan ook volstrekt onbegrijpelijk dat de politie niet wenst mee te werken. ‘We zitten waarschijnlijk heel dicht bij een oplossing, maar tegelijkertijd ook er verschrikkelijk ver vanaf’, aldus Bruintjes, inwoner van Koekange. Mocht de politie volharden in haar standpunt, dan zal de groep zich beraden in hoeverre en toch zekerheid gegeven kan worden over de gevonden locatie.

Reacties