Centrum Zuidwolde derde schoonste van Nederland

Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Het winkelgebied van Zuidwolde is als derde geëindigd in de verkiezing van ‘Schoonste winkelgebied van Nederland’. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt in Rotterdam. De winst ging naar winkelgebied Glacisweg in Maastricht, tweede werd het centrum van Bathmen. De Wijk was ook in de race voor de titel, maar werd uiteindelijk achtste.

Vanuit de gemeente De Wolden was en bus naar Rotterdam gereisd met ondernemers en de wethouders Jan van ’t Zand en Jan ten Kate, om de bekendmaking live mee te maken. De Wolden deed vooral mee, vor de eerste keer bovendien, om te leren van de informatie die het op zou leveren. Daarbij wordt gewezen op feedback van publiek en ondernemers. Met tijdens deze eerste deelname direct twee centra in de top 10, is De Wolden bijzonder trots. Afvalwethouder Jan van ’t Zand en bouwwethouder Jan ten Kate spreken van een wisselwerking tussen beide portefeuilles.

Zie ook Centra Zuidwolde en de Wijk in race ‘Schoonste Winkelgebied’

In totaal hadden 125 gemeenten liefst 581 winkelgebieden aangemeld voor deze verkiezing. De ander winkelgebieden die dit jaar kans maakten op de titel van Schoonste Winkelgebied waren naast de reeds genoemden Centrum Almere (Almere), Brouwhorst (Helmond), Centrum Domburg (Veere), Centrum Oostkapelle (Veere), Centrum Veere (Veere) en Centrum Voorburg (Leidschendam-Voorburg).

Voor meer informatie en de volledige uitslag zie www.nederlandschoon.nl

Reacties