Mysterie van de Scharensliep populair in Ruinerwold

Ruinerwold – Zeker 160 deelnemers hebben zaterdagavond deelgenomen aan de Spooktocht vanuit Uitgaanscentrum De Klok in Ruinerwold. Vanaf zeven uur gingen dertig groepen op pad om het Mysterie van de Scharensliep op te lossen. De deelnemers werden door de duistere weilanden achter de Dokter Larijweg geleid, waar ze op de meest onverwachte momenten vreemde vogels uit de bosjes en van achter de bomen op zagen duiken.

Kinderen gilden en schreeuwden dat het een lieve lust was, een enkele moeder kon er ook wat van en schrok al aan de bar bij Johan Klok. De groepen werden in Klok eerst door twee duistere figuren gelast mee te komen naar een spookachtige ruimte, waar twee vertellers het verhaal uit de doeken deden. Daarna ging iedereen op pad, bordjes en spookjes volgen om vervolgens vanuit de perenbuurt de Larijweg over te steken en de weilanden binnen te treden. Daar gebeurde het vooral.

Personages

Het was aan de ene kant mooi dat de mooi zo helder was en dat het droog was, aan de andere kant was het nog spookachtiger geweest als er helemaal geen maan te zien was geweest. Dan was het nog lastiger geweest om het juiste pad te vinden, op weg naar de uitgang van het duistere gebied vol spoken, geesten, horror-clowns, zigeuners en andere knap geschminkte personages. De ongeveer vijftig figuranten, uiteraard allemaal vrijwilligers die er wel zin in hadden om deelnemers de stuipen op het lijf te jagen, zagen er allemaal prachtig uit. daarom was het best jammer dat de deelnemers in het donker weinig zagen van de fraaie schmink – veel bloed dankzij de scharensliep –  en soms kleurige kostuums. Bijgaand daarom een serie foto’s, zodat de deelnemers toch goed kunnen zien wat ze op de route niet goed konden zien. Zaklampen en telefoonverlichting was nu eenmaal verboden.

Het was tweede keer dat vanuit De Klok een spooktocht werd georganiseerd. Antoinet Smit, de partner van Johan Klok, was verantwoordelijk voor het parcours en de meeste acts, Arjen Frijlink voor het verhaal. Er wordt nu alweer gedacht over de organsatie van volgend jaar, het was dus een groot succes.

Reacties