Pels en Pluim showt kleindieren in sporthal

Zuidwolde – De verenigingstentoonstelling van Pels en Pluim Zuidwolde is donderdagavond officieel geopend door Jan Rozema, de Zuidwoldiger van 2018. Het totaal aantal inschrijvingen stokte op 474 dieren: 42 hoenders, 152 dwerghoenders 30 siervogels, 53 watervogels, 152 konijnen en 54 sierduiven.

De keuring was op donderdag overdag door ervaren keurmeesters. Jan Rozema reikte na de opening tevens de hoofdereprijzen uit. De winnaars zijn dit jaar: fraaiste grote hoen van F. Schulting, fraai dwerghoen van R.L. Courtz, fraaiste dwerghoen jeugd van Jarik IJmker, fraaiste siervogel van H. Kats, fraaiste watervogel van H. Kats, fraaiste konijn van F. Hester, fraaiste konijn jeugdlid Naomi Palmers, uitmuntende sierduif van M.J. Zegeren, en fraaiste sierduif jeugd van Jo-Ann en Mitchel Bos.

Tijdens de show is er een leuke quiz voor de kinderen tot en met 15 jaar. Vele bezoekers kwamen de show donderdagavond al bezoeken, zodat het erg gezellig was tussen de kooien. De show is nog geopend op vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Reacties