Vondst drugsafval achter woning Drogterweg

Zuidwolde – Achter een woning aan de Drogterweg in Zuidwolde is woensdagmiddag tijdens een ontruiming vermoedelijk drugsafval aangetroffen.  Om vier uur werd de weg ineens door de politie afgezet met roodwit lint op advies van de brandweer. Aan het eind van de middag zouden specialisten van de Milieu-afdeling van de politie Noord-Nederland het gevonden goedje onderzoeken.

In de woning op nummer 7 woonde een man alleen, die volgens buurtbewoners geen contact zocht. ‘Hij woont hier nu zo’n tien jaar en is alleen in het begin een keer bij de buurtbarbecue geweest’, aldus een van de bewoners van de Drogterweg. ‘Het enige contact is soms een hand opsteken als groet.’

Een andere omwonende wist te vertellen dat er in de nachtelijke uren nog wel eens autoverkeer bij de woning was. ‘Het verbaast ons niets dat hier wat wordt gevonden.’ De man zou ook een bekende van de politie zijn.

Deurwaarder

Om tien uur ’s morgens diende een deurwaarder zich aan bij de woning om beslag te leggen op de complete inboedel. Hij werd daarbij vergezeld door een paar politiemensen en een team van sterke mannen om de inboedel in te laden. Waarom de deurwaarder precies op de stoep stond, is niet bekend.

De weg was gewoon de hele dag open, tot de vondst van de mogelijke drugsrestanten. Er werd een vochtige bodem aangetroffen en agenten roken een zwavelachtige lucht. Dat was reden genoeg om de brandweer erbij te halen. Die adviseerde om de weg af te zetten, in afwachting van het nadere onderzoek. Dat gebeurde om vier uur, niemand mocht er meer langs, ook de vuilnisauto die de containers met oud-papier kwam legen niet. De buren konden gewoon thuisblijven, maar werden wel geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Bij het roodwitte lint verzamelden zich steeds meer nieuwsgierige mensen, waaronder omwonenden. De Buurtapp maakte eveneens overuren. Het is niet de eerste drugsvondst in de gemeente De Wolden. Eerder dit jaar werd al drugsafval bij de Wijk gevonden, de daders werden later opgepakt. In heel Noord-Nederland zijn dit jaar drie gevallen bekend, vorig jaar was dat er maar eentje. Dumpen van drugsafval kan volgens de politie levensgevaarlijk zijn, het kan tevens tot verontreiniging van grondwater leiden.

Reacties