Fotoserie: De Heidevlinder wint kindergemeenteraad

Zuidwolde – Cbs De Heidevlinder uit Zuidwolde is winnaar geworden van de kindergemeenteraad. Het voorstel ‘gezellige middag met jong en oud’ kreeg zowel in de eerste als in de tweede stemronde de meeste stemmen.

Vijf scholen vaardigden een aantal ‘raadsleden’ van hun groep 8 af en die werden bijgestaan door een echt raadslid. Dit jaar ging het om de scholen De Klimtoren uit Drogteropslagen, De Dissel uit Ruinerwold, ’t Oelebröd uit Ruinen, De Heidevlinder uit Zuidwolde en Het Veldboeket uit Veeningen. 

Het doel van De Heidevlinder was om ouderen die zich eenzaam voelen en jongeren kennis te laten maken tijdens een gezellige middag. er worden dan spelletjes gedaan, de leerlingen bakken lekkere dingen en er is ruimte om gezellig te kletsen. Vanuit de gemeente wordt 750 euro beschikbaar gesteld om het voorstel met de meeste stemmen ook daadwerkelijk uit te voeren.

De voorstellen waren verder van De Dissel ‘Ik scheid, scheid jij ook?’, van De Klimtoren ‘Hutten-timmer-dag’, van ’t Oelebröd een ‘Natuurlijke speelplaats’ en van Het Veldboeket ‘Bejaarden en dieren blij maken’.

Lees ook Kindergemeenteraad De Wolden met vijf scholen

Reacties