Kindergemeenteraad De Wolden met vijf scholen

Kinderraad van 2017.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – De jaarlijkse kindergemeenteraad vindt donderdagavond 11 oktober plaats in het gemeentehuis. Vijf scholen vaardigen een aantal ‘raadleden’ van hun groep 8 af en die worden bijgestaan door een echt raadslid. Dit jaar gaat het om de scholen De Klimtoren uit Drogteropslagen, De Dissel uit Ruinerwold, ’t Oelebröd uit Ruinen, De Heidevlinder uit Zuidwolde en Het Veldboeket uit Veeningen.
De Kindergemeenteraad begint om 19.00 uur. Iedere school komt met een eigen voorstel, waarover de raad in discussie gaat. Vanuit de gemeente wordt 750 euro beschikbar gesteld om het voorstel met de meeste stemmen ook daadwerkelijk uit te voeren.

Voorstellen

De voorstellen zijn van De Heidevlinder een ‘Gezellige middag met jong en oud’, van De Dissel ‘Ik scheid, scheid jij ook?’, van De Klimtoren ‘Hutten-timmer-dag’, van ’t Oelebröd een ‘Natuurlijke speelplaats’ en van Het Veldboeket ‘Bejaarden en dieren blij maken’.
De Kindergemeenteraad is ieder jaar weer een heel spektakel met een groot aantal toeschouwers van alle deelnemende scholen op de publieke tribune. De achterliggende gedachte van de kinderraad is om de jeugd al vroeg kennis te laten maken met de politiek en de manier waarop met voorstellen wordt omgegaan. Vooraf zijn de scholieren al op bezoek geweest in het gemeentehuis, onder andere bij de burgemeester op de kamer, en kwamen de raadscoaches op school.

Reacties