Meule van Wassens grijpt naast 95.000 euro

Tweede plek Meule van Wassens.
Foto: Molenstichting

Ede/Zuidwolde – De Meule van Wassens kwam iets meer dan honderd stemmen tekort om er met de hoofdprijs van 95.000 euro vandoor te gaan bij de verkiezing Molenprijs 2018 van de Bankgiro Loterij. In plaats van met 95.000 euro, moest het bestuur het vanmiddag in ede doen met een cheque van 8.954 euro. De delegatie uit Zuidwolde was teleurgesteld, maar wel realistisch. ‘Dat is het spel’, liet Karin Boer weten.

Molen De Lastdrager uit het Noord-Hollandse Hoogwoud werd de glorieuze winnaar van de BankGiro Loterij Molenprijs 2018. De Hollandsche Molen maakte dit bekend tijdens het jaarlijkse Molenfeest dat deze keer in Ede werd gehouden. De molen wist 9.076 stemmen te verzamelen en sleepte daarmee de hoofdprijs van 95.000 euro binnen. Met dit geld gaat eigenaar Stichting De Westfriese Molens de maalinrichting, het ‘hart’ van de molen weer terugbrengen.

Recordaantal stemmen

In totaal werd in de stemmaand september het recordaantal van 38.260 stemmen uitgebracht. De Lastdrager was vier concurrenten de baas. Deze blijven echter niet met lege handen achter. Zij krijgen één euro voor elke ontvangen stem. Dat betekent dat de ‘Meule van Wassens’ in Zuidwolde 8.954 euro, Molen No. 3 in Aarlanderveen 8.277 euro, de Korenmolen van Oostvoorne 7.583 euro en De Hoop in Oldebroek 4.370 euro voor hun projecten incasseren.

De BankGiro Loterij Molenprijs werd uitgereikt tijdens het vierde Molenfeest. Tijdens dit jaarlijkse evenement vindt niet alleen de bekendmaking plaats van de winnaar van de Molenprijs. Daarnaast worden de reguliere bijdragen uit het Molenfonds officieel openbaar gemaakt. Dit jaar ontvangen in totaal 15 projecten 158.750 euro uit dit fonds.

Reacties