Gratis computerspreekuur in nieuwe bibliotheek de Wijk

Foto:

De Wijk – Sleutelstudent houdt een gratis computerspreekuur op vrijdag 5 oktober in de (nieuwe) bibliotheek van de Wijk. Dit spreekuur is van 16.00 tot 18.00 uur. Het is bedoelt voor het aanmaken van een nieuw e-mailadres, kleine problemen en uitleg van vragen (over laptop, tablet en smartphone).

Sleutelstudent (gevestigd in De Wijk) is inmiddels al bijna 3 jaar betrokken bij het GlasvezelDeWolden project. Het Glasvezelproject wordt in de Wijk binnenkort afgerond en daarmee heeft De Wolden het snelste glasvezelnetwerk van Nederland. Daarnaast is de bibliotheek verhuist naar de nieuwe locatie binnen de Openbare Basisschool de Horst. Ook een prachtige ontwikkeling. Sleutelstudent was bij de opening aanwezig om deze “vindplaats” van informatie te ondersteunen. Dit gebeurt immers steeds meer digitaal.

Sleutelstudent van het eerste uur Max Haxe in actie.

Eigen laptop

Wat is er nu mooier om beide initiatieven te mogen ondersteunen met een gratis computerspreekuur voor alle inwoners van De Wolden en speciaal De Wijk. Iedereen kan zijn eigen laptop, tablet of telefoon meenemen om een probleem te bespreken en op te lossen. Wat ook slim is om het e-mailadres te laten veranderen. ‘Bij een nieuw glasvezelabonnement heeft u een provider onafhankelijk e-mailadres nodig. Dit omzetten wordt u gratis aangeboden als u een glasvezelabonnement neemt’, aldus de mensen van Sleutelstudent. De belangrijkste onafhankelijke e-mailadressen zijn gmail.com, hotmail.com, outlook, maar ook zakelijke e-mailadressen zijn onafhankelijk.

Wie niet op dit tijdstip kan komen, maar wel graag de hulp van een Sleutelstudent in wilt roepen, kan naar de website gaan op http://sleutelstudent.nl.

Reacties