Ouderendag De Wolden bruist van activiteiten

Organisatie Ouderendag
Foto: Artizzl Media

Echten – Ook dit jaar bruist het van de activiteiten op De Ouderendag in De Molenhoeve te Echten. Zaterdag 6 oktober om 10.00 uur opent wethouder Jan van ’t Zand de Ouderendag met het onthullen van de wensenboom en is tevens de officiële start van het project ‘Lang zult u wonen’ in Drenthe.

‘Een dagje uit’, zo stellen de organisatoren het zich voor bij Ouderendag De Wolden. Iedereen is welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Dankzij de Ronde Tafel van Hoogeveen worden de ouderen uit De Wolden stijlvol ontvangen over de rode loper. Oud of iets minder oud, iedereen is welkom. Voor iedereen staat gratis een kopje koffie of thee klaar, er is de hele dag muziek en er is een gezellige informatiemarkt over allerlei weetjes rondom de thema’s ‘wonen, welzijn en zorg’.

Pubquiz

Boven is een pub ingericht voor de pubquiz, de likeurproeverij, bingo en dan anders, de virtual reality bril en de workshops bloemschikken, creatief met leer, sieraden maken, fotografie en tekenen. Voor de quiz en de workshops is aanmelding vooraf vereist. Als het weer het toelaat, worden buiten spellen opgesteld.

Ouderen die graag naar de Ouderendag willen, maar geen vervoer hebben, kunnen een beroep doen op de vrijwilligers van de organisatie. Binnen de gemeente worden de taxibusjes van de zorgaanbieders ingezet.  De organisatie verheugt zich weer op veel  bezoekers, waarbij de verkeersregelaars onmisbaar zijn. Zij wijzen de bezoekers naar de parkeerterreinen bij de Molenhoeve en Boszicht. Aanmelden kan, wensen indienen ook: [email protected] of 0528-219000.

Het Zwarte Gat

Het programma barst na de openingsplichtplegingen helemaal los. Om 10.50 uur zingen de piraten van Het Zwarte Gat in de grote benedenzaal. De workshops beginnen om 10.45 uur (tekenen) en 11.00 uur (eerste etage). Om 13.00 uur is er een optreden van René Karst, om 13.30 uur gaat de tweede ronde van de workshops van start. Om 14.00 uur staan twee activiteiten gepland: op de eerste etage de AH Offereins Bingo Anders en de likeurenproeverij. In de grote zaal beneden is in 14.30 uur een demonstratie volksdansen, om 15.15 uur vindt de Pubquiz plaats met teams van maximaal vijf personen. De afsluiting is om 16.00 uur. De hele dag is er muziek van accordeonist Martin Hendriks.

Voor de Informatiemarkt in de grote hal va De Molenhoeve zijn 36 organisaties aangemeld, van tandarts tot vervoersorganisatie, en van zorginstellingen tot een zorgrobot.

Reacties