Openbare parkeerplaatsen Ruinen bezet door vrachtwagens

Gemeentehuis
Foto: Artizzl Media

Ruinen – In Ruinen verwijzen de wegwijzers naar twee openbare parkeerplaatsen. Eén daarvan, aan de Stofakkers, wordt volgens omwonenden veel gebruikt door vrachtwagens. CDA De Wolden stelt hier vragen over in de komende gemeenteraadsvergadering.

De parkeerplaats aan de Stofakkers heeft een onduidelijke status, vanwege het ontbreken van een parkeerplaatsbord en belijning. Vanwege de beschikbare ruimte parkeren hier regelmatig vrachtwagens. Het Gemeentelijk Verkeer en Vervoersplan (GVVP), evenals de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) verbieden het parkeren van vrachtverkeer in de bebouwde kom buiten het bedrijventerrein. Eline Vedder, raadslid van CDA De Wolden zegt hierover: “De parkeerplaats oogt anoniem en lijkt bij een bedrijf te horen. Vanwege de ruimte is deze parkeerplaats zeer geschikt voor campers van dagtoeristen. Deze zomer was hier voor hen geen plaats en er is bekend dat dagtoeristen daarom doorreden naar een andere plaats. Dat is natuurlijk jammer.”  

Simpele middelen

Het CDA De Wolden gaat op de raadsvergadering komende donderdag hierover vragen stellen.  “De kern is of de gemeente aan handhaving wil doen van haar eigen beleid.”, aldus Eline Vedder. “Daarnaast kan de parkeerplaats met simpele middelen duidelijker en aantrekkelijker worden. In een toeristische plaats als Ruinen moet dit op orde zijn!”

Reacties