Pilot afvalscheiding bij Smaakmakersfestival

Foodtrucks in overvloed.
Foto: Artizzl Media

De Wijk – Dit jaar wordt voor de vijfde keer het Smaakmakersfestival in de Wijk georganiseerd. 22 en 23 september staat in het teken van goed eten, muziek en genieten. De perfecte afsluiter van de zomer. Nieuw dit jaar is een proef met het gescheiden inzamelen van afval op het evenement. Een pilot afvalscheiding van de gemeente en de organisatie van het Smaakmakersfestival.

Tijdens het Smaakmakersfestival worden niet alleen verschillende afvalcontainers neergezet voor restafval, plastic, blik, metaal (PMD) en papier. Maar zullen er ook andere dingen georganiseerd worden rondom afvalscheiding. Zo zijn er bakfietsen waarin men verschillende soorten afval kan weggooien en lopen er afvalobers rond. Deze afvalobers brengen, in tegenstelling tot reguliere obers, geen eten of drinken naar je tafel. Maar zij komen met hun dienblad juist het afval weghalen van de tafel. Uiteraard kan iedereen in gesprek met de afvalobers over afvalscheiding.

Gescheiden inzamelen

De Wolden zet in op het reduceren van restafval en het inzamelen van grondstoffen. Al onze inwoners doen mee met het gescheiden inzamelen van afval, zodat er weer producten gemaakt kunnen worden van het plastic, blik en papier wat ingezameld wordt. Door goed in te zamelen kunnen we bijdragen aan een circulaire economie en maken we minder gebruik van fossiele brandstoffen.

Lees ook Smaakmakersfestival met meer muziek dan ooit

De gemeente De Wolden wil met het gescheiden inzamelen van afval op evenementen bewustwording creëren over afvalscheiding. Afvalscheiding is heel normaal en doen we niet alleen thuis, maar ook op straat of op een festival. Ook het Smaakmakersfestival zet in op duurzaamheid. Zo kan elke gast een kunststof glas aanschaffen die voor elke volgende bestelling gebruikt kan worden. Hierdoor ontstaat er een minimale hoeveelheid plastic afval.

Reacties