Bellemarkt in Echten met muziek en proza

Bellemarkt 2015
Foto: Artizzl Media

Echten – De Bellemarkt in Echten vindt morgen plaats op de brink in Echten. De markt is iets anders dan voorgaande jaren. Nieuw is dat het dorpshuis d’Olde Karke bij de markt betrokken wordt. In d’Olde Karke wordt een expositie ingericht met oude topografische kaarten van Drenthe. Daar is ook doorlopend livemuziek te horen zijn, onder andere van de kinderen uit Echten, maar ook Isa Zwart, winnares van het Drèents liedtiesfestival 2017 is gestrikt voor een optreden. Verder komen Madelief Gal (Daisy) en Marius Klein zingen.

Op de markt wordt net als voorgaande jaren een markt gehouden waar mensen een kraam hebben waar ze voornamelijk zelfgemaakte spullen verkopen zoals keramiek, houten speelgoed, sieraden en veel meer moois.

Speciaal podium

Op de markt treedt ’s middags mannenkoor Ruunder Basalt op. Verder zijn er verschillende podia waar verhalen en/of gedichten worden voorgedragen. Er is ook een podium speciaal voor de kinderen waar kinderverhalen verteld worden. Zoals andere jaren zal er ook weer een verloting worden verzorgd met mooie prijzen. Bij de horecakraam worden lekkere dingen verkocht.

De Bellemarkt heeft bijna een dagvullend programma, maar kan ook gecombineerd worden met een wandeling welke georganiseerd wordt ter gelegenheid van de Open Monumentendag. De eerste wandeling start om 10.45 uur, nadat Open Monumentendag om 10.00 uur is geopend bij Tea Time Echten. De Bellemarkt zal ook op originele wijze geopend worden om 10.00 uur en zal tot 16.30 uur duren.

Reacties