NK schapendrijven met border collies in Ruinen

Foto: Artizzl Media

Ruinen – Op de heide van het Dwingelderveld bij de schaapskooi van Ruinen wordt zaterdag en zondag het Nederlands kampioenschap schapendrijven met bordercollies gehouden. De organisatie is in handen van de BCCN en het gaat om het Nederlands Kampioenschap Praktijk. Gastheer is het hele weekend schaapherder Michiel Poelenije van de Ruiner kudde.

Er wordt gelopen met Drentse Heideschapen, beide dagen tussen 10.00 en 15.00 uur. Zaterdag 8 september wordt er gelopen op kwalificatieniveau, zondag de 9de op promotieniveau. Wie er in de jury zitten, is nog niet bekend. De NK praktijk is een gesloten wedstrijd. Inschrijving staat alleen open voor leden van de BCCN. Deelnemers kunnen maximaal twee honden opgeven. De tweede  hond komt automatisch op de reservelijst wanneer er ruimte is om met een tweede  hond te starten.

Populariteit

De populariteit van de Border Collie is de laatste tijd enorm toegenomen. Films met Borders, reclames met Borders, enzovoort. Allemaal erg leuk, maar zoiets doet het ras meer slecht dan goed. De vraag naar pups neemt toe waardoor het aanbod toeneemt. En dat gaat ten koste van de kwaliteit van het ras. De Border Collie is een veedrijver en deze kwaliteit moet behouden worden. Anders is de Border Collie geen Border Collie meer.

Het is een zeer actieve en vrolijke hond die er altijd voor in is om met de baas aan het werk te gaan. Verder zijn ze levendig, oplettend en intelligent. Het zijn honden waar iets mee gedaan moet worden. Zowel lichamelijk als geestelijk moet een Border Collie aan het werk blijven

Borders leren graag en makkelijk, maar om een hond zover te krijgen dat hij luistert moet er veel tijd in gestoken worden en u moet bovendien altijd consequent!!! zijn (‘gisteren mocht het niet, vandaag wel?? Morgen maar weer proberen of het wéér mag….’) Er gaan heel wat uurtjes training in zitten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen