Molen in Zuidwolde genomineerd voor BankGiro Loterij Molenprijs

De Molen van Wassens.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De molen in Zuidwolde doet mee aan de BankGiro Loterij Molenprijs 2018. Iedereen kan meehelpen om het herstel van de monumentale korenmolen te realiseren door te stemmen. Stemmen kan vanaf zaterdag 1 september 9.00 uur tot en met maandag 1 oktober 12.00 uur via molenprijs.nl/demeulevanwassens. De hoofdprijs is dit jaar 95.000 euro. De overige deelnemers krijgen het behaalde aantal stemmen in euro’s uitgekeerd. De winnaar wordt op vrijdag 5 oktober bekendgemaakt tijdens het Nationale Molenfeest.

De molen in Zuidwolde heeft 20 jaar stilgestaan en is dringend aan restauratie toe. In april dit jaar heeft een groep inwoners, vertegenwoordigd in Stichting De Meule van Wassens, de molen kunnen overnemen. Het bestuur is bezig de benodigde middelen te verwerven voor zowel de restauratie als de herbestemming. Het plan is bij de molen een verkooppunt van meel- en andere streekproducten te realiseren waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding kunnen werken.

Hoofdprijs

Met de hoofdprijs komt het herstel van de Meule van Wassens heel dichtbij. Om te zorgen dat de molen de 95.000 euro krijgt, roept het stichtingsbestuur iedereen op om te stemmen en de oproep te delen. Dat kan via de sociale media maar ook door de flyer die komende week huis-aan-huis bezorgd wordt door te geven aan familie, vrienden, collega’s. Met elke stem verdient de stichting gelijk 1 euro. De stemmers zelf maken kans op een uniek molenarrangement.

Leden van het stichtingsbestuur en de werkgroep zullen de komende maand op verschillende plekken, waaronder de Hoofdstraat, aanwezig zijn met stemcomputers waarop voorbijgangers hun stem kunnen uitbrengen. Dat kan ook op 8 september tijdens de Open Monumentendag. De molen is dan tussen 10.00 en 17.00 uur open voor een rondleiding en meer informatie over de restauratieplannen.

Over de BankGiro Loterij Molenprijs

De BankGiro Loterij Molenprijs is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door Vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. Met de prijs willen beide organisatie laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt molenorganisaties in staat belangrijke aanpassingen of restauraties te verrichten.

Reacties