Art-To-Go woensdag officieel geopend

Foto: ArtToGo

Ruinen – Art-To-Go in Ruinen is woensdagmiddag officieel geopend. Dat gebeurde onder andere met het uitspreken van een Manifest door mede-organisatie Hellen Paumen en door het stuklopen van een groot papier voor de deur.

In totaal is er werk te zien en te koop van 23 kunstenaars uit Ruinen en naaste omgeving. De expo is te zien tot en met eind september in het oude gemeentehuis van Ruinen aan de Brink. De volgende kunstenaars doen mee: Annemiek Echten, Adriana mast, Anneke van Venrooy, Beatrix Copier, Caroline Laurensen, Cindy Sprokel, Dieuwke Frijda Zijlstra, Diny Kiers, Ellen bruining, Evelien Villerius, Harm Echten, Hugo Galama, Hanneke Luning, Hellen Paumen, Hanneke Paumen, Igor Smirnov, Ida Schiphouwer, Jenny Nes, Janny Smit, Loes van Dijk, Marijke van der Linden, Marion Storm en Trees Stegeman.

Oude raadzaal

Het is volgens keramiste Marion Storm, met Paumen, Marijke van der Linden en Annemiek Echten de organisatie, een concept met veel variatie. Ze zat bij de kapper naast Marijke van der Linden, die al langer met het idee rondliep om iets met kunst in de oude raadzaal te doen. Ze raakten in gesprek en besloten samen te brainstormen. Annemiek Echten werd erbij gehaald en met z’n drieën togen ze naar Hemrik in Friesland, waar een ‘Art-Super’ bestaat in de witte kerk, waar je ook zo makkelijk kunst kunt kopen. ‘Daar hebben ze alleen wel vijftig exposanten’, weet Van der Linden.

Het trio werd een kwartet en uiteindelijk konden ze het pand kosteloos gebruiken tot eind september, al wilden ze eigenlijk wel langer. Met dank aan tal van plaatselijke ondernemers en een startsubsidie van de gemeente werd de ruimte heringericht en geschikt gemaakt voor een mooie expositie.

Lege plekken

Op Art-To-Go kan kunst voor weinig geld gekocht worden en direct meegenomen worden naar huis. Maximum bedrag is 350 euro. De lege plekken worden direct weer opgevuld, want ergens in de coulissen ligt nog meer kunst op de belangstellenden te wachten. Behalve de expositie, die tot en met 30 september duurt, gaan de vier onder de paraplu van Art-To-Go ook andere activiteiten opzetten, zoals workshops en demonstraties.

Art-To-Go is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en tijdens de Brinkfestijnen van 15 en 22 augustus van 14.00 tot 19.00 uur.

Reacties