Negatief zwemadvies zwemplas Het Landschap-de Waterse Koele

Zwarte Dennen bij IJhorst
Foto: Artizzl Media

Wateren – Provincie Drenthe en Waterschap Drents Overijsselse Delta geven een negatief zwemadvies vanwege onvoldoende waterkwaliteit in de zwemplas het Landschap-Waterse Koele bij de locatie Park Het Landschap in Wateren. Zwemmen in de regio Zuidwest-Drenthe blijft nog steeds mogelijk, onder meer bij het Gat van Blijdenstein tussen Meppel en Ruinerwold en het Blauwe Meer boven Dwingeloo, maar ook bij de Zwarte Dennen bij IJhorst en de natuurplas van Nijeveen.

Het negatief zwemadvies op de locatie Grote Rietplas Ruimzicht, Grote Rietplas Parc Sandur (bij de kant Pareldreef) en Bargerhoek blijven ook van kracht. Op alle locaties is een te hoge concentratie van de bacteriën, intestinale enterococcen en /of een te hoge concentratie van de bacterie Escherichia coli (E. coli) aangetroffen. De provincie heeft waarschuwingsborden geplaatst.

Maagkramp

‘Als u het water ingaat, kunt u last krijgen van maag- en darmklachten. De klachten kunnen zijn maagkramp, misselijkheid, braken, koorts en diarree. Deze bacteriën zijn niet met het oog waarneembaar’, aldus het waterschap.
De waterkwaliteit in de Kleine Rietplas en de Grote Rietplas locatie Roeibaan is op dit moment voldoende. Voor de locatie Hunzedal in Borger geldt een waarschuwing voor blauwalgen. De waterkwaliteit van de andere officiële zwemlocaties is voldoende.
Hier kunt u gerust zwemmen. Meer informatie over de actuele waterkwaliteit van deze en andere zwemplassen is te vinden
op: http://www.zwemwater.nl

Reacties