Hoornstra Nieuw Buinen legt fietstracé VAMberg aan

Foto: Eigen foto

Wijster – De firma Hoornstra aannemingsmaatschappij N.V. uit Nieuw Buinen legt in opdracht van provincie Drenthe het fietstracé op de VAMberg aan. Hoornstra is een middelgroot aannemingsbedrijf met ruime ervaring in de grond weg en waterbouw. De aannemer begint op maandag 27 augustus met de werkzaamheden.
Gedeputeerde Henk Brink: “Wij zijn blij dat de aanleg na de bouwvak echt gaat starten en dat we de opdracht aan een Drentse ondernemer kunnen gunnen. De verwachting is dat we in oktober het fietstracé in gebruik kunnen nemen. Uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden, maar ik raad wielrenners in Drenthe en omstreken aan, om alvast in training te gaan!”

Werkzaamheden

Voor de aanleg van het fietstracé worden er drie nieuwe lussen aangelegd op de VAMberg. Voor twee van deze lussen is de zandondergrond al aangebracht. Op deze ondergrond legt de aannemer een afwateringsconstructie, fundering en uiteindelijk asfalt. De derde lus moet in zijn geheel nog worden aangelegd. In deze lus aan de noordkant van de berg komt aan het einde ook een zogeheten
‘flintenstrook’. Tijdens de werkzaamheden is de VAMberg gedeeltelijk afgesloten voor publiek. Fietsen, wandelen en paardrijden rondom de VAMberg blijft mogelijk.

Fietsen en wandelen

Provincie Drenthe, Midden-Drenthe, Attero en Afvalzorg werken samen aan nieuwe fiets- en wandelpaden op en rond de VAMberg. Op de berg komen een fietsroute, mountainbikeparcours en nieuwe wandelroutes. Daarnaast komen aan de zuidkant van de VAM-berg dertig nieuwe parkeerplaatsen. Vanaf deze parkeerplaatsen loopt een verbindingsroute door het Philipsbos naar de routes op de berg zelf. Ook komen er vanuit omliggende dorpen zoals Dwingeloo, Beilen en Pesse verbindingsroutes, zodat fietsers vanaf verschillende startplekken naar de VAMberg kunnen fietsen. Er wordt bewegwijzering aangebracht om aan te geven waar fietsers kunnen parkeren en welke route ze het beste kunnen nemen.

Reacties