Marijn Boerstra exposeert in boomgaard van De Wemme

Werk van Marijn Boerstra
Foto: De Wemme

Zuidwolde – Elk jaar is er in de boomgaard van Museum De Wemme in Zuidwolde werk van een regionale kunstenaar te zien. Dit jaar zijn dat de beelden van Marijn Boerstra uit Hoogeveen.

Het werk van Marijn Boerstra kenmerkt zich door toegankelijkheid. Als kijker voel je al snel verwantschap en herkenning. In haar meest recente werk komt haar passie voor yoga en dieren bij elkaar. Schijnbaar logge dieren als de olifant blijken toch heel goed in staat om in de schouderstand te komen. En de haas, met zijn lange poten, raakt niet in de knoop bij de heupopheffing. Lijken dieren op mensen of is het andersom? Zijn eigenschappen van mens en dier uitwisselbaar? Op deze vragen mag de toeschouwer van dierfiguren van Marijn zelf een antwoord geven.

Objecten

Marijn is een handvormer, de figuren worden hol opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk grote objecten te maken. Het gedroogde werk wordt daarna een of meerdere keren gestookt tot steengoed. De glazuren bestaan meest uit ingewassen oxydes en pigmenten. Daarover wordt een transparante matte of glanzende glazuur gespoten. Deze manier van glazuren houdt de ‘huid’ van de klei open, geeft eenheid tussen de vorm en de oppervlakte van het beeld.

Werk Marijn Boerstra

Ook in vitrines in de koffiekamer van het museum zijn een aantal beelden van haar te zien. Het werk van Marijn Boerstra is tot eind oktober gratis te bezichtigen. De openingstijden van Museum De Wemme zijn: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur.

Reacties