Stichting Welzijn De Wolden organiseert Grote Ketenoefening

Foto:

De Wijk – Stichting Welzijn de Wolden houdt dinsdag de Grote Ketenoefening bij de brandweerkazerne in de Wijk. Voor alle jongerenketen die zijn aangesloten bij het ketenbeleid in gemeente De Wolden (Keten United) is een jaarlijkse alcoholvoorlichting verplicht. Dit jaar wordt deze voorlichting uitgebreid met workshops en diverse activiteiten.

 In samenwerking met politie, VVN, EHBO, VNN (Bob) en de lokale brandweer worden workshops georganiseerd. De workshops draaien om bewustwording en veiligheid. Onderwerpen die aan bod komen zijn alcoholgebruik, brandveiligheid en omgaan met ongelukken. Er is veel ruimte voor de jongeren om zelf mee te doen; het wordt dus zeker geen saaie bijeenkomst! De oefening begint om 18.30 en eindigt rond 21.30 uur.

Goedkeuring van deelname

Voor de keten die aangesloten zijn bij Keten United heeft de avond een verplichtend karakter. Keten krijgen niet langer een certificaat, maar jaarlijks een goedkeuring van deelname. Eén van de onderdelen is voorlichting over alcohol. Omdat veiligheid hoog in het vaandel staat, zijn er bij deze oefening ook andere onderdelen toegevoegd.

Keten United

Sinds 2005 heeft gemeente De Wolden een ketenbeleid: Keten United. Dit betekent dat jongerenketen in De Wolden onder voorwaarden worden toegestaan. De voorwaarden die gesteld worden, gaan over (brand)veiligheid en alcoholvoorlichting. De veiligheid kan bijvoorbeeld worden verbeterd door het volgen van een EHBO-cursus, het vervangen van onveilige barkrukken, of het plaatsen van buitenlampen. De perceeleigenaar waar de keet staat, is verantwoordelijk.

Reacties