Groep 8 obs De Wezeboom in stijl in optocht

Oosteinde – De opener van de optocht versierde wagens in Oosteinde was zaterdagmorgen van roze schoonheid. Een tien meter lange limousine trekt altijd al de aandacht, maar als die roze is, nog wat extra. Het had iets te maken met openbare basisschool De Wezeboom.

De juryleden keken ervan op en vroegen zich af wat hier de bedoeling van was. Het antwoord kwam vanaf de school aangelopen: leerlingen van groep 8, negen stuks, die hun laatste jaar passend af wilden sluiten in de eigen optocht. Geen wagen bouwen, maar op stand in een roze limousine door- en rond het eigen dorp rondgereden worden. Natuurlijk was daar de rode loper, de champagne en de confettipoppers.

Opmerkelijk

Het meest opmerkelijke feit was zaterdagmorgen trouwens dat het droog was en de zon zich af en toe liet zien. Dat was wel eens anders de afgelopen jaren. Het enige water van deze ochtend kwam echter van de wagens zelfs, waar humoristische kinderen spuitmondjes hadden verstopt die een straaltje richting publiek stuurden. Ook de afsluitende wagen met de zes toiletten (‘Vrijdagavond aan de drank, zaterdagmorgen in de stank’) met daarachter de jongeman met dikke slag sloot de optocht en spoot de hele straat deskundig schoon.

Weekend vol feest in Oosteinde

Reacties