Obstaclerun Zuidwolde levert vier mille op

Zuidwolde – De eerste Obstaclerun van zwembad De Waterlelie in Zuidwolde heeft een bedrag van vierduizend euro opgeleverd. Dat geld is bedoeld voor de aanschaf van een familieglijbaan. Deze vurig gewenste attractie staat voor volgend jaar op de wensenlijst.

De Obstaclerun werd mogelijk gemaakt door honderd vrijwilligers, liefst 330 deelnemers uit de wijde regio leefden zich uit op het parcours vol hindernissen. Eerst ouders met kinderen, daarna de bikkels die ook als team deelnamen.  De ouders-kinderen legden vier kilometer af, de rest zes kilometer. na obstakels op het zwembadterrein zelf, ging het richting bossen van natuurgebied Klein Zwitserland. 

Obstakels

 

Er waren talloze obstakels, zoals onder een net door een heuvel op en af, door een sloot lopen, door vijf opeenvolgende met water gevulde containers klauteren en een autoband door de modder slepen. De laatste hindernis op het zwembadterrein kwam van Python staalbouw. Daarna de ultieme finish door een waterballet naar de streep, met dank aan de brandweer.

Veel deelname aan eerste Obstaclerun Zuidwolde

‘Voor herhaling vatbaar, volgend jaar maar weer. Zullen we dat bij deze maar besluiten?’ Joke Kloeze ziet dat sowieso wel zitten. ‘Het is heel goed verlopen. Wel wat zere enkels en iemand die kwam te vallen, maar dat bleek ook mee te vallen.’

 

Reacties