Swim2Walk kent zonnige en vliegende start

De Wijk De derde Swim2Walk in de Wijk is gisteravond met dik honderd deelnemers van start gegaan. De vooral jongeren moesten tien (tot en met 8 jaar) of twintig baantjes en kregen per twee baantjes een elastiekje als bewijs. Vanavond staat een wandeling van 5 kilometer op de agenda, een dag klater weer zwemmen en vrijdag als sluitstuk weer wandelen met muzikale intocht.

De organisatie was bijzonder ingenomen met het verloop van de eerste avond. Het was maandag lang grijs en grauw, maar in de middag brak de zon door en werd het allengs warmer. Het hielp zeker mee in het aantal zwemmers. Er werden weer heel wat elastiekjes om polsen geschoven van de overwegend jonge zwemmers. Hier en daar zwommen wat vaders mee, slechts een enkele moeder. ‘Vaders zwemmen, moeders gaan vooral wandelen’, wist een oplettende toeschouwer te vertellen. Het zou iets te maken hebben met zwemmen in bikini.

Ervaring

Met de ruim honderd deelnemers was de organisatie wel tevreden, de ervaring leert dat er tijdens de eerste wandelavond nog eens dik honderd bijkomen. De laatste avond wordt het nog wat drukker, want dan is er na een eerste rondje van 2,5 kilometer door het dorp, een feestelijke slotronde achter de brede muzikale ruggen van de Koninklijke Apollo. Dan haken nog heel wat mensen aan: ouderen met rollator of in de rolstoel, ouders met buggy’s en jonge kinderen die net 2,5 kilometer kunnen wandelen. De organisatie noemt het opvallend dat ver veel ‘nieuwe zwemmers’ zijn gekomen, mensen die niet eerder in het bad zijn gesignaleerd.

Behalve zwemmen en wandelen – die 5 kilometer start ook in De Slenken – is er in het zwembad meer te doen. Dinsdag trad het leerlingenorkest van Apollo onder leiding van Ilona Slomp op, vrijdag is er onder meer streetdance en ter afsluiting discozwemmen. Woensdag wordt om het dorp heen gewandeld, vrijdag door het dorp heen in twee rondjes van 2,5 kilometer.

Reacties