Innovatie vouchers Drentse ondernemers schot in de roos

Foto:

Assen – De provincie Drenthe breidt de subsidieregeling vouchers voor Drentse ondernemers verder uit. Naast een subsidie van maximaal € 2000,- is er nu ook een subsidie van maximaal € 5000,- mogelijk. Als onderdeel van het programma IkBenDrentsOndernemer, stimuleert deze regeling de Drentse economie.

Vanwege de vele aanvragen, en het veelvuldige gebruik door de ondernemers, is gebleken dat de regeling een schot in de roos is. De
regeling biedt ondernemers de mogelijkheid om financiële ondersteuning te krijgen.
In de MKB Innovatie Top-100 staan een aantal Drentse bedrijven die aangeven dat ze dit mede te danken hebben aan het programma en de innovatievouchers. De subsidieregeling sluit aan bij het doel van het programma IkBenDrentsOndernemer: namelijk bieden waar de ondernemer behoefte aan heeft.

IkBenDrentsOndernemer

Met de voucher kunnen ondernemers een financiële ondersteuning voor het inhuren van een kennisinstelling. Deze moet aantoonbaar over de benodigde kennis of expertise beschikken om de ondernemer met de nieuwe plannen te ondersteunen. Door gebruik te maken van deze zogenaamde ‘Kennisleverancier’ kunnen ondernemers gestimuleerd worden tot groei van hun bedrijf, tot innovatie of het creëren van een nieuwe afzetmarkt. De regeling is uitgebreid met een bijdrage van maximaal € 5000,-.

Programma

Het programma IkBenDrentsOndernemer bestaat uit de onderdelen start – groei – vernieuwing – buitenland – financiering. Innovatie vormt in ieder onderdeel de sleutel tot succes. De provincie Drenthe heeft belang bij een sterk MKB, een netwerk van ondernemers dat werkgelegenheid creëert en innoveert.

Info: www.ikbendrentsondernemer.nl.

Reacties