CH de Wijk verloopt helemaal op rolletjes

Foto: DeWoldenNieuws

De Wijk – Met de strijd om De Wolden Cup gisteren en tal van verschillende rubrieken zitten de eerste anderhalve dag van CH De Wijk er top. Maandag gaat het weer verder. De sfeer was top en er viel geen wanklank te noteren. Er waren louter blije gezichten, op de ruiters en amazones na dan, die een of meerdere balken lieten vallen.

Er werd in drie ringen gestreden door paarden en pony’s, met springen en dressuur. Achterin het terrein kwamen vandaag de jongste deelnemers in actie tijdens de Dixie-wedstrijden, waarbij het vooral om ervaring opdoen ging voor kinderen vanaf 6 jaar. Naar verluidt deed er ook een kind van 4 jaar mee, iets wat volgens de regels pas vanaf juli mee. Deze jonge deelnemer werd echter vakkundig begeleid door een zeer ervaren amazone.

Maandag gaat de strijd in de Wijk verder, waar op landgoed Dickninge dan de strijd tussen de meer ervaren paarden ontbrandt. De hindernissen gaan wat hoger. Publiek is ook dan welkom, maar alleen op de maandag wordt een klein entreebedrag gevraagd. Gezien de weersverwachting belooft het een zonnige dag te worden met ongetwijfeld mooie paardensport. Ook voor kinderen wordt deze dag van alles georganiseerd.

Zie ook https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws/16718/eerste-zege-woldencup-gaat-naar-drogteropslagen/

Reacties