Eerste zege De Wolden Cup gaat naar Drogteropslagen

Yvonne Nuvelstijn met de 4-jarige Jamaica en de juryleden en hoofdsponsor.
Foto: Steven Stegen

De Wijk – De eerste winnaar van De Wolden Cup 2018 is bekend. Op de mooie grasmat van landgoed Dickninge eindigde de hengst Jamaica G (v. Freedom) vrijdagmiddag bovenaan de rubriek voor 4-jarigen. Amazone Yvonne Nuvelstijn had er niet op gerekend. “We stonden reserve, maar konden toch meedoen. Het parcours liep lekker.”

De 39-jarige amazone uit Drogteropslagen kreeg de overwinning niet cadeau, want de rubriek voor 4-jarige springpaarden telde 90 deelnemers. De winnende combinatie behaalde een score van 25,6 punten. De juryleden Freek van der Laan en Jannes Klock kenden punten toe voor de manier van springen. Die score telt dubbel en wordt aangevuld met de manier van rijden.

Goed geschoold

“We zijn de competitie goed begonnen. We hebben veel paarden gezien met kwaliteit. Paarden ook die goed geschoold waren”, blikte jurylid Freek van der Laan terug. Over winnaar Jamaica: “het is een paard met heel veel macht, met een goede galop. Zoals het nu lijkt wordt dat een paard dat in de toekomst op hoog niveau mee kan doen.”

Winnares Yvonne Nuvelstijn had vooraf niet gerekend op het succes. “We wisten pas laat dat we nog mee konden doen. Hij heeft nog maar een paar wedstrijdjes gelopen. Het is een paard dat zich heel makkelijk laat rijden.”

Nuvelstijn was erg te spreken over het parcours dat in De Wijk was opgesteld in de grote hoofdpiste. “Het stond niet te hoog en er was veel ruimte. Echt een parcours waar je paarden mee op kunt leiden.”

Uitslag 4-jarigen De Wijk: 1. Yvonne Nuvelstijn met Jamaica G (v. Freedom), 25,6 punten; 2. Sonja Vlaar met Joint Venture (v. Cosun), 24,8; 3. Regina Leeuwen met Jaspis HBC (v. Allicante), 24,5

Reacties