Sfeervolle Wintermarkt bij kunstcentrum in Drogteropslagen

Voor de tweede maal werd dit jaar de Wintermarkt in Drogteropslagen gehouden.

_mg_3083_dxo

Voor een evenement dat nog maar zo recent is opgestart, kan deze markt een groot succes genoemd worden. Het principe is even eenvoudig als succesvol: ieder die z’n zelfgemaakte creaties aan de man of vrouw wil brengen, mag hier een kraam plaatsen. De markt is sfeervol gedecoreerd en alles wat een winter- of kerstmarkt zo bijzonder maakt, is aanwezig: vuurkorven, sfeerverlichting, warme dranken en vooral: heel veel gezelligheid.

_mg_3099_dxo

Jolanda Sibbes, kunstenares en één van de organisatoren van het evenement is dik tevreden. “Dit was pas de tweede Wintermarkt en we groeien nu al. Het aanbod was dit jaar nog gevarieerder en we kregen zoveel positieve reacties van de bezoekers! Dat motiveert ons natuurlijk enorm om de markt volgend jaar nog wat meer uit te breiden.” Mede-organisator Eline Kippers legt uit welke plannen er allemaal nog zijn, want het blijft, als het aan de organisatoren ligt, niet bij alleen een Wintermarkt.

_mg_3152_dxo

“We gaan seizoensmarkten organiseren”, legt Eline uit. “In het voorjaar is ons Kunstcentrum Kunstvormvorm, dat we nu nog aan het ontwikkelen zijn, helemaal af en dat vieren we in het voorjaar met een feestelijke officiële opening,gecombineerd met een voorjaarsmarkt.”

kunst2

Betekent dit dat het Kunstcentrum in het voorjaar pas echt van start gaat? “Nee hoor”, verklaart Eline, “we beginnen in januari al met de eerste workshops. Elke woensdagochtend is er een brei-ochtend, daar kan iedereen terecht: de heel ervaren breiers, maar ook wie graag zou willen beginnen met breien is welkom. Donderdagmiddag wordt de Kindermiddag, dan kunnen kinderen elke week creatief kennismaken met een ander materiaal. Overal is professionele begeleiding bij aanwezig en alle actiiteiten willen we echt zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is hier welkom.”

_mg_3085_dxo

Er is een nieuwe website in de maak voor Kunstvormvorm en er zal vier maal per jaar, voorafgaand aan de seizoensmarkten een nieuwsbrief verstuurd worden. Jolanda Sibbes en Eline Kippers benadrukken dat het centrum zich openstelt voor alle creatieve uitingen, of dat nu is op  het gebied van bakken, bloemschikken, kinderactiviteiten, noem maar op. Als het maar creatief is. Exposeren in het kunstcentrum kan ook; er zijn al een paar kunstenaars die dat zeer binnenkort gaan doen. In de zomer zal de tuin omgetoverd worden tot beeldentuin en er zijn ook anderen uitgenodigd om in en bij het kunstcentrum workshops te geven, zoals een kookworkshop met  een  buitenkeuken.

_mg_3140_dxo

De school in Drogteropslagen gaat ook met het kunstcentrum samenwerken, de kinderen werken dan over thema’s die ook in het centrum aangesneden worden, vertellen Sibbes en Kippers die beide blaken van enthousiasme. “Ik zou tegen de mensen willen zeggen: kom eens kijken wat er allemaal is aan creativiteit hier”, stelt Eline.

Kunstcentrum Kunstvormvorm in Drogteropslagen is dus vast ingewijd tijdens de Wintermarkt en we gaan er in de loop van het jaar ongetwijfeld nog veel meer over horen. Wie nu vast meer over het kunstcentrum wil weten, kan terecht op de website http://www.kunstvormvorm.nl en de facebookpagina https://www.facebook.com/kunstvormvorm.

_mg_3173_dxo

 

 

 

Reacties