Glasvezel De Woldenfinalist bij European Broadband Award

Foto: F. van lint

Op 14 november worden in Brussel door Europees commissaris van Digitale Economie en Samenleving, Günter Oettinger  de European Broadband Awards uitgereikt. In de categorie ‘Socio-economic impact and affordability’ is Glasvezel De Wolden één van de finalisten.

Het Drentse motto  “doe maar gewoon” werd door Glasvezel De Wolden omgesmeed tot “We doen het gewoon!”  Het bewonersinitiatief besloot om bij gebrek aan actie van de commerciële marktpartijen zelf breedbandinternet aan te leggen in de gemeente.

nog-meer-kabels-in-koekange

Voor bewoners, door bewoners

Glasvezel De Wolden benadrukt een  initiatief voor bewoners, door bewoners te zijn. Directeur Gerhard Kippers legt uit dat het initiatief 10.000 huizen over een oppervlak van ongeveer 230 vierkante kilometer gaat aansluiten. “Wij willen iedereen in onze gemeente voorzien van een snelle en toekomstbestendige internetverbinding via glasvezel. Mét keuzevrijheid en zonder daar meer voor te moeten betalen dan elders in het land. Het doel is iedereen in de gemeente geheel kosteloos aan te sluiten op een state-of-the-art glasvezelnetwerk, béter dan wat commerciële bedrijven doen en zonder aansluitkosten te vragen. Van de huizen en bedrijven in de kernen tot en met de meest afgelegen vakantieparken, campings en boerderijen. Tot wel 1.000 mbit up en down tegen een betaalbare prijs beschikbaar voor iedereen en zelfs 10.000 mbit up en down voor wie écht het snelst mogelijke internet wil!”

2016-10-26-photo-00000016

Europese breedbanddoelstellingen

De Europese Commissie heeft de European Broadband Award in het leven geroepen om het uitwisselen van kennis te stimuleren. Door voorbeeldprojecten met een award te belonen, hoopt men een bijdrage te leveren aan het behalen de Europese breedbanddoelstellingen. In 50 procent van de huishoudens heeft men over ruim vier jaar 100 Mbps aan snelheid, zo is de wens van ‘Europa’.

2016-09-30-photo-00000001

Een jury van 5 internationale experts op het gebied van breedband zullen de winnaars in de vijf categorieën kiezen. Op 14 november 2016 zal Europees commissaris van Digitale Economie en Samenleving, Günter Oettinger, de prijzen uitreiken aan de winnaars. Natuurlijk gaat een afvaardiging van de vrijwilligers van Glasvezel de Wolden naar de prijsuitreiking toe!

_mg_0043_dxo-1

Reacties