Care for Women nu ook in Zuidwolde

Foto: Care for Women

“Het zal er wel bij horen”, denken veel vrouwen die kampen met wat vaak geringschattend “vrouwenkwaaltjes” worden genoemd. Maar het zijn geen “kwaaltjes”, het zijn problemen die vaak diep ingrijpen in het  leven van een vrouw.

De kwaliteit van het leven van de gemiddelde vrouw kan aanzienlijk hoger, betogen Amanda Oldenburger en Henriëtte Bottema van Care for Women. Zij zijn gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen en die van het hormonale systeem in het bijzonder.

Klachten

Hormonale schommelingen plagen de vrouw van puberteit tot overgang en kunnen veel ongemakken en klachten veroorzaken. Het luisterend oor dat Amanda en Henriette hierbij bieden, is voor veel vrouwen al een enorme opluchting: eindelijk, ze worden serieus genomen! Het scala symptomen van een hormonale disbalans is breed: stemmingswisselingen, gewrichts- en spierpijn, slaapproblemen, prikkelbaarheid maar ook een opgeblazen gevoel, opvliegers en vermoeidheid.

Gespecialiseerde zorg hard nodig

Nazorg bij borstkanker en andere kankersoorten die veel bij vrouwen voorkomen, is ook één van de aspecten van Care for Women.  “We nemen de tijd en geven de vrouwen al onze aandacht om zo het hele plaatje in beeld te krijgen”, vertelt Amanda. Henriëtte knikt bevestigend. “Bewustwording en inzicht zijn de pijlers onder de consulten”.

Nu ook in Zuidwolde

Henriëtte Bottema en Amanda zijn beide BIG-geregistreerde verpleegkundige en hebben een gespecialiseerde opleiding afgerond om dit werk te kunnen doen. Henriëtte merkt dagelijks in haar praktijk in Meppel hoeveel onwetendheid er nog heerst en hoeveel vrouwen blijven doortobben met problemen die in principe gewoon oplosbaar zijn. Zij is ook enorm blij met het feit dat Amanda Oldenburger in Zuidwolde haar praktijk opent: nu kunnen er nog meer vrouwen de zorg krijgen die ze zo  hard nodig hebben!

Amanda Oldenburger werkt vanuit haar praktijk aan de Burgemeester Tonckensstraat 11 in Zuidwolde en is ook bereikbaar via haar website www.amandaoldenburger.nl

 

Reacties