Nederlandse overwinningen op eerste dag CH De Wolden

Foto: Jeroen Spoolder

Donderdag, de eerste dag van het concours hippique De Wolden hebben de Nederlandse ruiters en amazones van zich doen spreken. Chantal Regter blonk uit in een wedstrijd over 1.35 m., de laatste rubriek van de donderdag. In een wedstrijd voor jonge paarden, de eerste wedstrijd van het CH De Wolden 2016, was het ook een Nederlander die winst voor zich opeiste: Bert-Jan Zuidema.

Regter Chantal Bengel do 14072016

Chantal Regter

Veel indruk maakte Chantal Regter met de winst in de Rabobank Prijs. Vooral de kloof die zij sloeg met haar tegenstanders, maakte indruk. Met een geweldige rit wist ze de laatste rubriek van donderdag op haar naam te schrijven. De amazone uit Assen greep met Bengel (Jupilot x Hors La Loi II) de winst met een forse voorsprong op Dominique Roelofsen. Regter voltooide haar rit, ze startte van de 78 combinaties als 24e, in een tijd van 63.06 seconden. De voor haar gestarte Roelofsen had met Dante (Canturano x Phim Phim) een tijd neergezet van 67.50 en daar dook Regter dus met bijna vijf seconden onder. Derde werd Ali Al Khorafi met Cheri (Guidam Sohn x Centgraf). Hij zette de klok stil op 67.98 seconde.

Terwijl er nog 54 combinaties na Regter in de ring kwamen, kon de amazone zelf niets anders doen dan toekijken. “Dat was een lange zit. Maar je kunt niets anders doen dan rustig blijven”, aldus een blije Regter na de prijsuitreiking. “Ik ben heel tevreden over mijn rit. Ik weet dat Bengel een erg snel paard is, maar dat het gat zo groot zou worden, had ik niet verwacht.”

Vrieling Jur VDL Zirocco Blue do 14072016

Jur Vrieling met Zirocco Blue

Opvallende deelnemer in de Rabobank Prijs was Jur Vrieling. Opvallend, vooral omdat hij in deze “minder belangrijke” wedstrijd zijn toppaard VDL Zirocco Blue N.O.P in de ring bracht. Hij werd daarmee in een foutloze rit dertigste. Vrieling nam geen enkel risico. Vrieling: “De laatste maal dat ik Zirocco op concours meenam, was in Rotterdam en dat is alweer een maand geleden. Mocht ik met hem naar Rio mogen gaan, dan staat hij te lang stil. Daarom heb ik Zirocco Blue nu mee naar CH De Wolden.” Vrieling wees er op dat hij het toppaard vooral in het juiste ritme wil houden. “Enige lichtere parcoursen kunnen nu geen kwaad en dan houd je hem in beweging. Maar ik zal zondag de Grote Prijs niet met hem rijden”, liet Vrieling weten. Verleden jaar was de ruiter uit Holwierde winnaar van de Grote Prijs in Veeningen. Toen reed hij op Carrera VDL.

KnipselZuidema

 

Bert Jan Zuidema

Net als de laatste wedstrijd van de dag, werd ook de eerste een prooi voor een Nederlandse deelnemer. Bert Jan Zuidema (Linde) won die eerste rubriek om de Teus van den Brink Stable Prijs, een wedstrijd voor zesjarige paarden. Zuidema kwam met Fleurabella (Diadorado x Chi Chin) tot een foutloze rit in twee fasen.

Het CH De Wolden gaat vrijdagochtend verder om 08.30 uur. Zondag staat de eerste Grote Prijs op het programma en volgende week donderdag begint het tweede deel van vier concoursdagen. Ook die worden afgesloten met een Grote Prijs.

Het concours is alle dagen gratis toegankelijk.

Lees ook:

Reacties